Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Logo x LogoII

Ontwerpers en hun favorieten

Paperback NL 2019 9789080977655
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Logo × Logo 2 geven 66 grafisch ontwerpers een antwoord op de vraag: wat is jouw favoriete logo? Op de linkerpagina zie je het logo dat ze zelf hebben ontworpen. Rechts het logo van een collega. In de begeleidende teksten geven zij zelf een toelichting op hun keuze.

Het idee voor Logo × Logo ontstond in 2018, toen ik 15 jaar voor mezelf werkte. Ik wilde graag iets doen met één van mijn favoriete onderwerpen. In de afgelopen 20 jaar heb ik veel visuele identiteiten ontwikkeld. Ik hielp organisaties bij het vinden van hun vorm en ik heb samen met bureaus gewerkt aan het ontwikkelen van een visuele identiteit voor hun klanten. Het logo als onderwerp was daarmee een logische keuze.

Ik weet het, het logo is maar één klein aspect van een visuele identiteit. Maar het is wel een belangrijk onderdeel. Het is vaak het eerste visuele element dat ontworpen wordt en waarover een besluit moet worden genomen. Het is een van de eerste momenten waar zichtbaar wordt dat een voorgenomen verandering bewaarheid wordt. Een belangrijk moment. Een moeilijk moment ook. Want niet iedere opdrachtgever kan ontwerpvoorstellen goed lezen. Opvattingen over ontwerp zijn al snel particulier en het is een hele opgave om discussies weg te houden bij persoonlijke meningen en bij kwalificaties als mooi en lelijk.

Voor veel ontwerpers is het logo een favoriet onderwerp. Maar dan die vraag, wat is je favoriete logo? Voor sommige ontwerpers een vraag die makkelijk te beantwoorden is, maar voor de meesten een worsteling. Wat maakt iets tot favoriet? Is dat het eerst ontworpen logo? Of het logo waarvan je het meest hebt geleerd? Het logo dat veel impact maakte? Het logo dat het best een ontwerpvisie laat zien? Het is een interessante reeks geworden. Een reeks waarbij je door de gekozen combinaties tot nieuwe inzichten komt. Over de ontwerper, over zijn of haar keuze of over de logo’s zelf.

Ben jij ontwerper en wil je jouw keuzes met me delen? Dat kan. Ga dan naar www.logoxlogo.com en voeg daar je favoriete logo’s toe.

Roel Stavorinus

Specificaties

ISBN13:9789080977655
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:148
Uitgever:Roel&
Verschijningsdatum:19-4-2019
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Logo x LogoII