Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op zoek naar synergie

Omgaan met onoplosbare problemen

Gebonden Nederlands 2007 9789081188418
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Op zoek naar synergie' biedt een nieuw inzicht in alle ontstaans- en veranderingsprocessen. Synergie is de spontane verbetering van efficiëntie en effectiviteit waarin alle delen van een organisatie beter met elkaar samenwerken. De dynamiek in het gedrag van mensen blijkt dezelfde als die in organisaties en in de samenleving. Met dit inzicht kunnen veranderingen en ontwikkelingen in organisaties en in de samenleving beter begrepen worden.

De lezer van dit boek volgt onwillekeurig een training in de complexe dynamiek waarop de evolutie is gebaseerd. Dat is dezelfde dynamiek die in het dagelijks leven een doorslaggevende rol speelt in persoonlijke relaties, in de relatie van het individu tot organisaties en tot de samenleving in het algemeen.

De lezer volgt dezelfde weg die de auteur is gegaan bij het verwerven van dat inzicht. Deze weg is niet eenvoudig, maar de vergezichten zijn gaandeweg adembenemend en veelbelovend.

Een verhelderend boek voor wie professioneel betrokken is bij veranderingsprocessen, zoals bestuurders, managers en hun adviseurs, maar ook voor bewuste wereldburgers die nadenken over de grote veranderingsprocessen die de hele wereld betreffen.

Specificaties

ISBN13:9789081188418
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:336
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (2)

Henk Hogeweg | 17 september 2008
Hij was één van de eerste organisatieadviseurs die het belang inzagen van chaos- en complexiteitstheorie in de organisatiekunde. Zijn grafisch model voor de dynamiek van de zelfordening wordt onder Nederlandse chaosdenkers zeer gewaardeerd en kan mijn inziens gezien worden als een basismodel voor de uitleg van groei en organisatieontwikkeling.Lees verder
Gertjan de Groot | 7 januari 2008
De titel 'Op zoek naar synergie. Omgaan met onoplosbare problemen' zet de lezer direct op het verkeerde been. Anders dan de ondertitel suggereert, geeft Rob Zuijderhoudt geen oplossingen of recepten voor het omgaan met complexe problemen. Hij beschouwt organisaties dan ook niet als dingen die bestuurd en beheerst kunnen worden, en complexe problemen zijn per definitie niet op de gebruikelijke manier oplosbaar.Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
8 stemmen
5
2
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rob Zuijderhoudt

Rob Zuijderhoudt was 42 jaar werkzaam als organisatieadviseur bij Berenschot. Hij promoveerde op 4 juli 2007 tot doctor in de maatschappij en gedragswetenschappen aan de UvA.

Andere boeken door Rob Zuijderhoudt

Inhoudsopgave

1. Inleiding en verantwoording
2. De catastrofetheorie
3. De chaostheorie
4. De zelfordeningstheorie
5. De autopoiesis-theorie
6. De complexiteitstheorie
7. De complexe dynamiek van het ordenen
8. De probleemoplossers van de mens
9. De brancheaanpak
10. De apparatenbouwer
11. Het inspelen op complexe dynamiek

Bijlagen
Summary
Trefwoordenregister
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op zoek naar synergie