Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Goed nieuws uit Nederland 2011

Vijftig inspirerende innovaties

Ringband Nederlands 2011 9789081190800
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

PDMA.NL, de Nederlandse tak van de wereldwijde Product Development & Management Association, brengt elke twee jaar een bloemlezing met 50 vaderlandse innovaties uit: Goed nieuws uit Nederland. Op 22 juni werd editie 2011 uitgereikt aan VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes.

Het boek kwam via het concept van 'crowdsourcing' tot stand. PDMA.NL vroeg via diverse (sociale) netwerken om productinnovaties van de afgelopen twee jaar in te sturen. En dat leverde ook deze keer weer 50 inspirerende Nederlandse innovaties op van starters, MKB-ers en grote bedrijven.

Daarnaast een vogelvlucht over de innovaties, waaruit onder andere blijkt dat er meer wordt samengewerkt bij innovatie dan in 2007 en 2009, tussen bedrijven onderling en tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen, en dat slechts 22% van de innovaties in het boek subsidie gebruikt heeft.

Ook is er een analyse gemaakt van de levensvatbaarheid van de innovaties uit 2007 en 2009, waarvan er nog ruim 80% op de markt is, dat is meer dan je zou mogen verwachten. Onderzoek geeft namelijk aan dat gemiddeld slechts 50% van de innovaties stand houdt.
Tevens zijn in beide jaren duidelijke groepen van koplopers te ontdekken, met daarin de Senz paraplu en Philips Ambilight in 2007 en Ehpicas SideWing (voor vrachtwagens) en DSMs Claryl Inlijstglas in 2009. Laat u inspireren en zorg dat u zelf in 2013 erin staat!

Specificaties

ISBN13:9789081190800
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Aantal pagina's:122
Uitgever:PDMA
Druk:1
Verschijningsdatum:22-6-2011
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rob de Graaf

Rob de Graaf is innovatieondernemer, management developer en deeltijd docent aan Nyenrode Business Universiteit op gebied van marketing en innovatie. Sinds 2004 is De Graaf actief in Management Development voor Innovatie. Sinds 2008 is hij met het Innovation Leadership-programma actief, dat hij faciliteert als directeur van een netwerk van twintig innovatie- en leiderschapsexperts uit de praktijk bij grote organisaties. Daarnaast doet Rob de Graaf interimopdrachten, bijvoorbeeld als manager productontwikkeling of business development manager. Branches waarin De Graaf zich thuisvoelt, zijn telecom, ICT, gezondheidszorg, verzekeringen en mobiliteit. Hij is vaste gastdocent aan de Hotelschool Den Haag en Hogeschool Leiden. Van 2005 tot 2008 was hij deeltijd universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit Economie en Bedrijfskunde. De Graaf is ook secretaris van de Product Development and Management Association, Netherlands, deel van de wereldwijde vakvereniging voor Innovatiemanagement. Rob de Graaf studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven waar hij in 1996 promoveerde op een assessmentmethode voor verbetering van productontwikkelprocessen en ondersteunende ICT. Inmiddels heeft hij zo'n twintig publicaties op zijn naam. De Graaf heeft vijf jaar bij Ericsson in het management van de productontwikkeling gewerkt; drie jaar in Nederland en twee jaar in Mexico. Daarna werkte hij als Manager Services bij Ascom en als Senior Consultant bij Stratix Consulting. Zijn motto is 'innoveren kun je leren' en daar beleeft hij als ondernemer, management developer en docent zelf ook veel plezier aan.

Andere boeken door Rob de Graaf

Over Elke den Ouden

Elke den Ouden is een ervaren Innovatie-expert met als persoonlijke missie het realiseren van betekenisvolle innovaties die tegelijkertijd waarde creëren voor mensen, organisaties en de maatschappij als geheel. Zij heeft hierover een boek geschreven 'Innovation Design, Creating Value for People, Organisations and Society' dat vorig jaar is gepubliceerd. Daarnaast wil ze graag mensen inspireren om zelf met betekenisvolle innovaties aan de slag te gaan. Ze doet dat onder andere door als redacteur van de boekenreeks 'Goed Nieuws uit Nederland: vijftig inspirerende innovaties' waarvan inmiddels de vierde editie is verschenen. Ze heeft haar ervaring opgedaan in diverse rollen in innovatie, waaronder bij Philips in Nederland en Singapore. Elke den Ouden heeft een deeltijdaanstelling als hoogleraar Industrial Design aan de TU Eindhoven, en is programma manager van het Brilliant Streets onderzoeksprogramma van het Intelligent Lighting Institute aan de TU/e. Daarnaast adviseert zij gemeentes en bedrijven over de transitie de plaats vindt in openbare verlichting naar slimme lichtoplossingen, waarin zij zich met name richt op innovaties die plaatsvinden in netwerken waarin bedrijven en publieke organisaties samenwerken.

Andere boeken door Elke den Ouden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goed nieuws uit Nederland 2011