Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Projectpolitiek

Voor en door projectmanagers

Gebonden Nederlands 2014 9789081234054
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De opleiding en ervaring van projectmanagers is vaak inhoudelijk, instrumenteel en procedureel gericht. In dit vierde boekje uit de KWD-reeks laten we je zien dat het reilen en zeilen van je project ook politieke dimensies kent.

Veel projectmanagers willen niets weten van politiek in hun project. Daar doen zij liever niet aan. In onze praktijk komen we echter regelmatig politiek gedrag tegen. Dit boek geeft je de handvatten om dat gedrag te duiden en je ervan bewust te maken dat je als projectmanager daar ook een rol in hebt.

We gaan in op de vragen: hoe politiek is mijn project? En: hoe politiek sensitief ben ik eigenlijk zelf? En hoe verhouden de antwoorden op deze vragen zich met elkaar?

Wij bieden je in dit boek de mogelijkheid de politieke lading van je eigen project te onderzoeken. Maar ook om je eigen politieke opstelling te verkennen. Uiteraard hebben die twee een bepaalde relatie. Het is niet handig een hoog-politiek project te leiden als je zelf geen politiek benul hebt.

Uiteraard is dit boek weer volgestopt met de nodige tips, adviezen en lessons learned over projectpolitiek en hoe je je daar als projectmanager het beste in kunt bewegen.

Beschikbare testen!
KWD heeft ook testen ontwikkeld die online toegankelijk zijn. Lees het boek en doe deze testen zelf op www.kwdrm.nl/PMKennis.

Specificaties

ISBN13:9789081234054
Trefwoorden:projecten
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:64
Druk:1
Verschijningsdatum:11-11-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
Serie:KWD Reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fred Heemstra

Fred Heemstra is sterk in het herkennen en analyseren van problemen, in het scheiden en onderscheiden van problemen en symptomen. Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren van risico-analyses en kwaliteitsaudits van grote, complexe projecten en heeft over deze onderwerpen een aantal boeken en vele artikelen geschreven. Hij is naast senior consultant bij KWD hoogleraar Bedrijfskunde en Informatica.

Andere boeken door Fred Heemstra

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Over Gerard Meijer

Gerard Meijer is ondernemer, doorzetter met een sterk resultaatgedreven instelling. Weet verschillende belangen op verschillende niveaus op 1 lijn te krijgen. Hij is van daaruit in staat om bedrijfsdoelstellingen om te zetten in praktische en hanteerbare acties. Gerard is vasthoudend aan rode draad. Weet mensen te binden en te enthousiasmeren.

Andere boeken door Gerard Meijer

Inhoudsopgave

Over KWD

1. Projecten en politiek?
2. Projectpolitiek: uitwerking, definitie en de KWD-benadering
3. Hoe politiek is mijn project?
4. Hoe politiek sensitief ben ik als projectmanager?
5. Wat is mijn politieke voorkeurstijl?
6. De politiek effectieve projectmanager

Bijlagen:
1. Gebruikte termen
2. Literatuurlijst
3. Publicatielijst
Beschikbare 'politieke' tests

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectpolitiek