Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Innoveren met personeel

Een praktische aanpak voor het verhogen van inzetbaarheid en vitaliteit

Paperback Nederlands 2009 9789081452014
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Innoveren met personeel' is een inspirerend boek dat een verfrissende kijk geeft op levensfasebewust personeelsbeleid. Vijf deskundigen reiken ideeën aan om mensen beter te laten presteren. Gerard Evers legt uit dat jongeren niet productiever zijn dan ouderen. Henk Kraaijenhof stelt dat mensen meer baat hebben bij vitaliteitmanagement dan verzuimbeleid. Hij illustreert dit met ervaringen uit de topsport.

Dubbel winst halen met levensfasebewust personeelsbeleid kan met flexibele arbeidsvoorwaarden en door goed gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden. Andries Bongers geeft praktische tips.

Werven en behouden van personeel kost minder inspanning wanneer het bedrijf een sterk merk is. Stefan Morssink geeft een aanpak om van uw organisatie een sterk merk te maken.

De slaagkans van levensfasebewust personeelsbeleid wordt vergroot wanneer medewerkers op eigen initiatief werken aan hun inzetbaarheid. Peter Rooze belicht een aantal testen die hierbij helpen: de levensfasescan en de loopbaanpotentiemeter op internet.

Het boek 'Innoveren met personeel' komt voort uit de leergang 'Innoveren met personeel'. Samen met de 'win win toolkit' vormt het één geheel dat gebruikt kan worden voor de invoering levensfasebewust personeelsbeleid.

Specificaties

ISBN13:9789081452014
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:86
Druk:2

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerard Evers

Dr. Gerard Evers (1954) studeerde algemene econometrie (cum laude) aan de Universiteit van Tilburg. Hij was bijna 20 jaar als hoofddocent en buitengewoon hoogleraar verbonden aan de academische opleiding Personeelwetenschappen. Tegenwoordig is hij directeur van Euro-HRM, een adviesbureau voor economisch personeelsmanagement, en docent bij diverse postacademische opleidingen.

Andere boeken door Gerard Evers

Inhoudsopgave

1. Voorwoord
2. Investeren in mensen met ook op de toekomst
3. Verbeteren van prestatie door vitaliteit
4. Flexibel belonen: hogere lonen en lagere lasten
5. Mijn bedrijf als krachtig merk op de arbeidsmarkt
6. In beweging met de levensfasescan en de loopbaanpotentiemeter

Rapportage levensfasescan
Rapportage loopbaanpotentiemeter

Over de auteurs
Literatuur
De leergang 'Innoveren met personeel'

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Innoveren met personeel