Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Brainsafe 2.0

Van hersenpan tot veiligheidsplan

Paperback Nederlands 2018 9789081607025
Verkooppositie 2254Hoogste positie: 258
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een veiligheidscultuur is een complex samenspel van overtuigingen, waarden, attitudes en gedrag. Het versterken van een veiligheidscultuur vraagt om een benadering waarbij veiligheidskunde, veranderkunde en gedragspsychologie gecombineerd worden en op een praktische wijze worden toegepast in een organisatie.

'Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan' beschrijft 5 praktische stappen naar een sterke veiligheidscultuur. Het boek bevat veel modellen en een compleet arsenaal aan praktische gedragsbeïnvloedingsinstrumenten die u helpen om de veiligheid structureel te verbeteren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in de voorwaarden voor een succesvol verandertraject.

Brainsafe 2.0® is bij uitstek geschikt om leiderschapskwaliteiten van managers en leidinggevenden in een organisatie te ontwikkelen. Tevens biedt het u een leidraad waarmee u zelf een veiligheidsprogramma op maat ontwikkelt.

DE 5 STAPPEN NAAR EEN STERKE VEILIGHEIDSCULTUUR:
- Bewustwording
- Voorbereiding
- Veranderen
- Verankeren
- Verdiepen

In 'Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan' is er meer aandacht voor veranderkundige aspecten rondom veiligheidscultuur- en gedrag. Het vervolg is compacter, bevat meer praktijkvoorbeelden en is voorzien van de nieuwste inzichten, modellen en technieken om de veiligheid in een organisatie structureel te verbeteren.

Specificaties

ISBN13:9789081607025
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Druk:2
Verschijningsdatum:8-10-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerd-Jan Frijters

Gerd-Jan Frijters is geboren in 1968 en apetrots als Oprichter en eigenaar van D&F Group BV. Hij studeerde onder andere werktuigbouwkunde, bedrijfskunde, psychologie en NLP. D&F Group B.V. helpt organisaties met het analyseren, reduceren en beheersen van veiligheidsrisico’s vanuit de vakgebieden techniek, organisatie en cultuur. Gerd-Jan is auteur van diverse boeken zoals 'Machineveiligheid in 100 vragen' 'Explosieveiligheid in 100 vragen', 'Brainsafe®', 'Integraal Compliance Management met De Tafel van Ne9en©' en zijn nieuwste boek: ‘Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan’. Zijn taak binnen D&F is het bedenken van nieuwe producten en diensten op basis van trends en ontwikkelingen in de markt. De eerste jaren lagen deze producten en diensten vooral op het vlak van technische veiligheid. Later kwam daar de organisatie rondom veiligheid bij (veiligheidsmanagement). De afgelopen jaren houd Gerd-Jan zich bezig met het vakgebied veiligheidscultuur- en gedrag. "Dit onderwerp inspireert mij buitengewoon, omdat het over menselijk gedrag gaat. En er is nog zoveel te verbeteren", aldus Gerd-Jan.

Andere boeken door Gerd-Jan Frijters

Inhoudsopgave

1. Stap 1. Bewust worden
1.1 Veiligheidscultuur
1.2 Gedrag
1.3 Waarneming en perceptie

2. Stap 2. Voorbereiden
2.1 Het veranderplan
2.2 Competenties

3. Stap 3. Veranderen
3.1 Gedragsbeïnvloeding
3.2 De omgeving veranderen
3.3 Veiligheidsbewustzijn ontwikkelen
3.4 Drijfveren beïnvloeden
3.5 Het onbewuste beïnvloeden
3.6 Consequenties van gedrag

4. Stap 4. Verankeren
4.1 Veiligheidsorganisatie
4.2 Operationeel leiderschap
4.3 Werknemers betrekken
4.4 Handhaving
4.5 Omgaan met weerstand

5. Stap 5. Versterken
5.1 Continue verbetering
5.2 Werkoverleg

Bijlage:
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Brainsafe 2.0