Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Van Eiland naar WIJland

Collegiaal leren in de praktijk

Gebonden Nederlands 2013 9789081748445
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

We willen niet langer een school met alleen maar bijzonder mooie 'eilandjes', we willen juist gebruik maken van de voordelen en opbrengsten van een goed georganiseerd WIJland. Het wij-gevoel en de wij-cultuur binnen een scholen dragen bij aan de kwaliteitsverbetering en het werkplezier. Men bepaalt samen wat belangrijk is en ontwikkelt van daaruit een sterk kwaliteitsbewustzijn. Het collegiaal leren treedt dan de organisatie binnen en is, ondersteund en gestimuleerd door goed leiderschap, een van de belangrijkste pijlers van de professionalisering van leraren.

In 'Van eiland naar WIJland' wordt beschreven hoe je collegiaal leren kunt organiseren, op welke wijze de ontwikkeling van leraren gestimuleerd kan worden en hoe er een professionele lerende cultuur kan ontstaan binnen de school en het bestuur. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling en de schoolontwikkeling en is gebaseerd op het principe van leren van je soort- en lotgenoten. Door middel van een eenvoudig praktijkmodel kunnen leraren systematisch en gestructureerd de juiste vorm voor collegiaal leren inzetten. Daarmee professionaliseren zij zichzelf en versterkt men samen de kwaliteit van de organisatie. Met 'Van eiland naar WIJland, collegiaal leren in de praktijk' heb je een praktische aanpak in handen. Het boek en de praktijkkaarten beschrijven zes vormen van collegiaal leren. Deze worden naar aanleiding van bovenstaand praktijkmodel in concrete actiestappen uitgewerkt en bieden zo een concrete aanpak voor de eigen praktijk.

De volgende vormen van collegiaal leren komen aan bod: maatjesleren, intervisie en collegiale consultatie bij persoonlijke ontwikkeling als vertrekpunt; kritische vriend, leernetwerk en collegiale visitatie bij schoolontwikkeling als vertrekpunt. Vergader- en studiemomenten krijgen op deze wijze meer inhoud en dragen bij aan de professionalisering van het hele team.

'Van eiland naar WIJland, collegiaal leren in de praktijk' bestaat uit: een boek, een set van praktische werkkaarten en een gratis jaarlicentie voor het digitale observatie instrument 'Looqin'.

Specificaties

ISBN13:9789081748445
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:108
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2021
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van Eiland naar WIJland