Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ga kathedralen bouwen!

Gebonden Nederlands 2011 9789081775700
Voormalig top 100Totaal 61 dagen
Verkooppositie 111Hoogste positie: 39
In herdruk, verwacht op 29‑09‑2023

Samenvatting

Jaren geleden stond Daan Quakernaat voor de kathedraal van Reims omhoog te kijken. Hoe is het mogelijk dat ze in de Middeleeuwen dit fenomenale bouwwerk wisten neer te zetten? De middeleeuwers hadden niks maar konden alles. Hoe zit het met ons, in onze tijd? Wij beginnen er pas aan als we risico's van te voren hebben uitgebannen. We zijn druk met formulieren, lijstjes, procedures en vergunningen. Wij blijven te vaak steken in redenen om het niet te doen, om er niet aan te beginnen. De kathedralen staan voor levenslust, lef, creativiteit, innovatie, vakmanschap, liefde, bezieling en nog veel meer.

Daan Quakernaat, spreker van beroep, verdiepte zich grondig in de kathedralenbouwers, hun nalatenschap, hun drijfveren en werkwijze. De laatste tien jaar heeft hij daarover honderden optredens gegeven voor bedrijven en organisaties. Die optredens, de reacties die dat opleverde en talloze bezoeken aan de gotische kathedralen in Frankrijk vormen de basis voor 'Ga kathedralen bouwen!'.

Aan de hand van schitterende foto's neemt de auteur de lezer mee door de geschiedenis van de kathedralen. Hoe kregen ze het voor elkaar? Welke verhalen zijn er te vertellen over de wonderbaarlijke façades en wat schuilt erachter? Een diepgaand essay slaat de brug naar onze tijd. Wat kunnen wij vandaag leren van de kathedralenbouwers? Hilarische voorbeelden laten zien hoe we vooral niet op actuele maatschappelijke problemen moeten inspelen, 'anti-kathedralen' die ons een spiegel voorhouden.

Dat maakt 'Ga kathedralen bouwen!' tot een leidraad en inspiratiebron voor managers, bestuurders en andere gewone mensen. Hoe kunnen we de uitdagingen van onze tijd aanpakken? De kathedralenbouwers in de Middeleeuwen wijzen de weg. In de politiek, in bedrijven en instellingen en in ons persoonlijke leven.

Specificaties

ISBN13:9789081775700
Trefwoorden:geschiedenis, managers
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:8-3-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:
Herdrukdatum:29-9-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ga kathedralen bouwen!