Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De waarde van vertrouwen

Spiral Dynamics in de praktijk

Paperback Nederlands 2013 9789081986007
Niet leverbaar.

Samenvatting

Na het populaire boek 'De menskant van veranderen' van Erik Koenders en Peter Nientied, en het boek 'Werken met vertrouwen' van Peter Nientied, brengen Peter Nientied en Erik Koenders nu 'De waarde van vertrouwen, Spiral Dynamics in de Praktijk' uit.

De belangstelling voor het thema vertrouwen groeit. Door de intensievere samenwerking tussen mensen en bedrijven is het tegenwoordig noodzaak dat vertrouwen snel wordt opgebouwd. Werken vanuit vertrouwen betekent dat je minder energie hoeft te stoppen in controle. Het geeft meer ruimte om te innoveren, samen te werken en klanten langdurig te binden. In organisaties neemt het besef toe dat een organisatiecultuur gebaseerd op vertrouwen veel oplevert.

De belangstelling voor vertrouwen groeit ook doordat mensen een gebrek aan vertrouwen ervaren. Dat heeft te maken met het gedaalde vertrouwen in de financiële sector natuurlijk, maar het speelt veel breder. In het onderwijs en de adviesbranche, in de supermarkt en bij de verzekeraar: vertrouwen – en het gebrek aan vertrouwen – speelt overal een rol. Tussen mensen binnen organisaties, tussen organisaties onderling en tussen organisaties en hun klanten.

'De waarde van vertrouwen, Spiral Dynamics in de Praktijk', beschrijft op praktische wijze het begrip vertrouwen bij mensen en in organisaties en gebruiken daarvoor de waardesystemen van Spiral Dynamics. De waardesystemen worden kort en helder uitgelegd en daarna toegepast op vertrouwen bij individu en vertrouwen in de organisatiecultuur. Twee praktijkcases geven tips aan leidinggevenden, consultants en projectleiders om met vertrouwen aan de slag te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789081986007
Trefwoorden:organisatie, vertrouwen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:10-7-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Nientied

Dr. Peter Nientied werkt als organisatieadviseur, coach en trainer. Hij is verbonden aan Berckeley Square, bureau voor organisatieontwikkeling, Amsterdam. Mensen en organisaties werken beter als er vertrouwen is. Vertrouwen geeft ruimte, betere relaties en betere prestaties. Het betekent minder energie voor control en behoedzaamheid. Met een netwerk van ervaren professionals, is het doel van Peter Nientied om bij te dragen aan het vergroten van vertrouwen in organisaties - zodat de mensen met voldoening (samen)werken en de organisatie flexibel acteert en duurzaam rendeert. Het boek 'Werken met ertrouwen' dat door Business Contact in 2012 werd uitgebracht, wordt ondersteund door de website www.werkenmetvertrouwen.info. Erik Koenders en Peter Nientied schreven het boek 'De menskant van veranderen – Spiral Dynamics in de praktijk' (2011, Business Contact), waarin het effectieve instrument van Spiral Dynamics helder wordt uitgelegd en in de praktijk wordt toegepast.

Andere boeken door Peter Nientied

Over Erik Koenders

Erik Koenders (1964) is partner van het bureau De Boer & Ritsema van Eck DBR, het bureau dat Spiral Dynamics in 1994 in Nederland introduceerde. Hij werkt al ruim 20 jaar in complexe verandertrajecten als adviseur, trainer en coach. Zijn motto luidt: verbeteren tot op het beton. Zijn no-nonsense stijl combineert hij met diepgang. Koenders is sparringpartner van veel CEO's.

Andere boeken door Erik Koenders

Inhoudsopgave

Voorwoord

De waarde van vertrouwen
1. Inleiding
2. Waardesystemen van Spiral Dynamics
3. Vertrouwen vanuit waardesystemen
4. Vertrouwen in organisaties
5. Vertrouwen ontwikkelen in de praktijk
6. Leiderschap en vertrouwen

Tot slot
Dankwoord
Verdere informatie
Reacties op 'De menskant van veranderen, Spiral Dynamics in de praktijk'
Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De waarde van vertrouwen