Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789082003611. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Danger close

Het succes van een Nederlands special forces peloton in Afghanistan

Paperback Nederlands 2022 9789083079912
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Danger Close' verteld het unieke, spectaculaire maar tevens ook trieste relaas van militair Marco Kroon en staat aan de basis voor de Nederlandse Speelfilm 'De Vuurlinie', geregisseerd door Roel Reine, en zal in 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van ons land.

Hij droeg deze dapperheidsonderscheiding op aan Special Forces Task Group Viper, de commando-eenheid die onder zijn leiding onder extreem moeilijke en vijandige omstandigheden in Afghanistan opereerde. Het leek een heldenverhaal. Maar niet lang na zijn decoratie werd Marco Kroon verdacht van handel in wapens en drugs, in beschuldiging gesteld en tot zijn vrijspraak door de media achtervolgd.

Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant bij de Special Forces in Afghanistan, over de Ridderslag en zijn val van hero to zero. Van dichtbij, door zijn ogen, beleven we de spannendste en meest succesvolle militaire operaties van onze tijd.

Pagina’s vol adrenaline, de geur van zweet en kerosine, gordijnen van lood, angst, gevechtsuitputting, zwarte humor en de onvoorwaardelijke band van kameraadschap die elk gevaar doet vergeten. Maar ook: de pijn en frustratie van het oneerlijke gevecht tegen de media en een vooringenomen justitieel apparaat. Inclusief nooit eerder getoond beeldmateriaal.

Specificaties

ISBN13:9789083079912
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:8
Verschijningsdatum:14-12-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Danger close