Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Professioneel inhuren van flexibele arbeid

Mensen, Markt, Mechanismen

Gebonden Nederlands 2014 9789082150308
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Flexibel werken beantwoordt niet alleen aan de menselijke behoefte aan vrijheid, maar is ook een essentieel element van de moderne economie: wendbare arbeidskrachten zijn een kritische succesfactor voor wendbare organisaties en een wendbare economie. Geen wonder dat de flexmarkt groeit. In flexwerk gaat in Nederland inmiddels 32 miljard euro om en één op de negen Nederlanders is een flexwerker.

'Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Mensen, Markt, Mechanismen' is het eerste handboek waarin alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt aan bod komen en, waar mogelijk, met CBS-cijfers worden onderbouwd. Het boek biedt een uniek perspectief omdat de inlenende organisatie centraal staat. Uitzenden, detacheren, payrollen, zzp en bemiddelen, alle vormen van flexwerk passeren in groot detail de revue. Uitgebreid aandacht is hierbij voor het businessmodel van de diverse aanbodvormen.

In negen kernachtige hoofdstukken beschrijven Max Boodie, Rob de Laat en Paul Oldenburg onder meer de vraag- en aanbodzijde van de markt, het profiel van de moderne flexwerker en de trends die de flexmarkt de komende periode vormen. In de drie laatste hoofdstukken reiken de auteurs de middelen aan waarmee elke organisatie de ideale inhuursituatie kan creëren en desgewenst kan uitbesteden.

'Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Mensen, Markt, Mechanismen' is in de eerste plaats een praktisch naslagwerk met een stevig theoretisch fundament waarmee een ieder direct aan de slag kan. Een handboek voor lijnmanagers, directies, HRM-professionals en inkopers en een toegankelijk studieboek voor studenten en docenten aan hbo- en wo-opleidingen.

Max Boodie, Rob de Laat en Paul Oldenburg zijn ruim twintig jaar actief in de flexmarkt, veelal in de rol van ondernemer, adviseur of investeerder.

Specificaties

ISBN13:9789082150308
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:200
Uitgever:Enthri B.V.
Druk:1
Verschijningsdatum:6-1-2014

Expertrecensies (2)

Peter Streefkerk | 24 maart 2014
Het inhuren van flexibele arbeid is een vak en ieder vak verdient zijn eigen standaardwerk. Een boek dat een compleet en evenwichtig beeld schetst van het betreffende onderwerp en waarmee ieder bedrijf of organisatie direct aan de slag kan. Met het boek ‘Professioneel inhuren van flexibele arbeid’ vullen de drie auteurs (Boodie, De Laat en Oldenburg) deze leemte in en heeft ook dit onderwerp eindelijk zijn eigen bijbel.Lees verder
Hugo-Jan Ruts | 13 februari 2014
Elk jaar huren organisaties voor 32 miljard euro aan flexibel personeel in. Van uitzendkrachten tot hoog gespecialiseerde zzp'ers. En daar kunnen die organisaties jaarlijks 3 tot 5 miljard euro op besparen. Dat stellen Max Boodie, Rob de Laat en Paul Oldenburg in hun boek 'Professioneel inhuren van flexibele arbeid'.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
10 stemmen
10
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Max Boodie

Max Boodie (1964) startte zijn carrière bij Berenschot waar hij in 1997 de inkoop-adviesgroep oprichtte. In 2005 startte hij DPA Supply Chain samen met het beursgenoteerde DPA. Bij DPA Supply Chain was Max actief op het gebied van detachering, advies en werving en selectie voor inkoop en supply chain management. Sinds 2011 is Boodie als investeerder betrokken bij de opstart of doorstart van bedrijven. Daarnaast is hij part time promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij onderzoek doet naar het gedrag van inkopers en de interne klanten van inkoop. Boodie is auteur van vele columns en artikelen. Van zijn hand verscheen ook een aantal boeken over benchmarkstudies en verschillende bundels met columns.

Andere boeken door Max Boodie

Over Rob de Laat

Rob de Laat (1966) is sinds 1989 actief in de wereld van flexibele arbeid. Als directielid bij de Rijnhaave Groep verbaasde hij zich over het gebrek aan regie op inhuur bij organisaties. Grote vraagtekens plaatste hij toen al bij het ontbreken van alignment tussen de organisatiedoelstellingen en de persoonlijke doelen van de ingezette flexprofessionals. Sinds de verkoop van detacheringsbureau Flex Groep Nederland heeft hij zijn handen vrij om zich te richten op het verwezenlijken van zijn droom: het creëren van een transparante en flexibele arbeidsmarkt, waar de belangen van inlener, dienstverlener en flexwerker in balans zijn.

Andere boeken door Rob de Laat

Over Paul Oldenburg

Paul Oldenburg (1969) was bij Syntegra en Flex Groep Nederland verantwoor-delijk voor het inzetten en ontwikkelen van adviseurs, interim-managers en projectmanagers. Als medeoprichter van Evita Particuliere Zorg verkende hij al in 2003 de mogelijkheden van de inzet van verschillende flexvormen. Ervaring met de inzet van flexibele arbeid deed hij ook op als directeur van twee kleine internationale uitzendbureaus. Sinds 2009 is Oldenburg verbonden aan Staffing Management Services. In dit boek combineert hij zijn belangstelling voor het functioneren van markten en organisaties (transactiekostentheorie) met zijn praktijkervaring op het gebied van het organiseren van de flexibele schil.

Andere boeken door Paul Oldenburg

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Afbakening
3. Flexmarkt: vraagzijde
4. Flexmarkt: aanbodzijde
5. Flexmens
6. Trends
7. Integraal framework inhuur
8. Flexconstructies
9. Uitbesteden

Over de auteurs
Bijlagen
Definities kernbegrippen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professioneel inhuren van flexibele arbeid