Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bouw je onderneming!

Fundament voor een succesvolle start

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014
Verkooppositie 2670
Direct te downloaden

Samenvatting

'Bouw je onderneming!' is een werkboek dat starters helpt bij het opbouwen van hun onderneming. Puttend uit zijn eigen ervaring als succesvol ondernemer en ondernemersondersteuner, zet Pieter van der Kaaij op heldere en toegankelijke wijze uiteen wat er komt kijken bij het starten en succesvol maken van een onderneming.

De vele oefeningen helpen de lezer noodzakelijke beslissingen te nemen, waardoor hij aan het einde van het boek een duidelijk plan heeft van hoe zijn onderneming eruit gaat zien. Als rode draad zit in het boek de metafoor van het bouwen van een gebouw verweven. Zowel het bouwen van een gebouw als het bouwen van een onderneming zijn stap-voor-stap processen. Het begint met een idee. Dat idee wordt concreet gemaakt gedurende de bouw. Bij beide processen houd je het eindresultaat voor ogen. Daar werk je naartoe.

Het bouwen begint in het eerste hoofdstuk met het initiatief. Je hebt het plan opgevat om een onderneming te starten, maar hoe gaat die eruitzien? De lezer wordt geprikkeld om na te denken over wat hij wil in zijn leven, hoe zijn ideale werkdag eruitziet, wat hij wil bereiken met zijn onderneming en wat zijn beweegredenen zijn om een eigen bedrijf te beginnen.

In de rest van het boek krijgt het ondernemersplan steeds meer vorm. De lezer formuleert een missie, wat hem helpt zijn idealen voor ogen te houden en helder te houden welke dienst of product hij wil leveren. Hij leert zijn meest waarschijnlijke koper vast te stellen en krijgt inzicht in hoe dat doelpubliek het beste te bereiken is.

Aan de hand van rekenvoorbeelden leert hij stapsgewijs zijn uurtarief bepalen. Verder leert de lezer zijn onderneming in te delen in functies, taken en procedures en krijgt hij tools voor voeren van een goede administratie. In 11 stappen wordt uitgelegd hoe je een begroting maakt.

Door het maken van alle opdrachten heeft de lezer aan het eind van het boek een concreet ondernemersplan waarmee hij aan de slag kan. Hij weet wat hij wil gaan doen en hoe hij dat gaat aanpakken. Hij is volledig voorbereid om succesvol te starten.

Specificaties

ISBN13:9789082411409
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pieter van der Kaaij

Pieter van der Kaaij gebruikt in zijn boek de metafoor bouwen. Pieter laat de overeenkomst zien tussen het bouwen aan een gebouw en aan je onderneming. Bij beide neem je het eindresultaat in gedachten. Hij geeft weer hoe belangrijk het is om als ondernemer te werken met visie en focus. Pieter geeft in zijn boek aan hoe jij je onderneming kan starten. Door het maken van de praktische opdrachten in dit boek, worden jouw ondernemersvaardigheden duidelijk in beeld gebracht. Jij hebt een gouden ondernemersplan. Een plan gericht op succes! Pieter van Kaaij is 25 jaar ondernemer en nu directeur van Business Value Support. Hij is gestart in loondienst als boekhouder bij een multinational. In zijn rol als ondernemersondersteuner stelt hij de ondernemer centraal. Pieter zet zijn kennis in om de ondernemer te ondersteunen. Hij biedt een luisterend oor en geeft praktisch advies om jouw onderneming te laten groeien. Naast zijn boek geeft hij praktische workshops voor ondernemers

Andere boeken door Pieter van der Kaaij

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Initiatief
-Het idee
-De schets
-Het plan
-Ga bouwen!
-Hobby of business

2. Definitiefase
-Missie
-Visie
-Werkwijze
-Taken
-Bepaal je tarief

3. Ontwerp
-Bouwtekening
-Bepaal je doelgroep
-Benader je doelgroep
-Word expert

4. Bouwvoorbereiding
-Aannemer
-Voorwaarden
-Bouwbegroting
-Waar haal je geld vandaan?
-Welke rechtsvorm kies je?

5. Aanbesteding
-Inrichting
-Afdelingen
-Timemanagement
-Ontspanning
-Gereedschappen

6. Uitvoering
-Administratie
-Administratie bewaren
-Kasadministratie

7. Oplevering
-Groot onderhoud
-Privé
-Controle
-Boekhouding
-Begroting
-Businessrapportage

Gefeliciteerd!
Dankjewel!
Over de auteur
Bonus

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bouw je onderneming!