Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Succes in Veelvoud

Diversiteit doe-het-zelf voor leiders die High Performance Teams willen bouwen

Gebonden Nederlands 2015 9789082429909
Voormalig top 100Totaal 69 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Verbeter je organisatie, begin bij jezelf.

'Succes in Veelvoud' is de springplank naar meer diversiteit en echt betere bedrijfsresultaten. Diversiteit. Sterke teams. Iedereen wil het, lukken wil het nog niet altijd. Esther Mollema laat zien waar de verborgen valkuilen zijn, en vooral hoe het wél succesvol kan. Start vandaag nog door het verschil te maken met zelfinzicht, lef en discipline.

Dit is wat leiders over 'Succes in Veelvoud' zeggen:
"Innoveren en diversiteit gaan hand in hand. Een gezonde organisatie wil beide. Dit boek helpt iedere manager op weg. Praktisch, to-the-point en met lef geschreven boek. Expert Esther Mollema raakt de kern." - Bert van der Els, CEO/voorzitter Raad van Bestuur Heijmans N.V.

"Een overtuigend verhaal waar geen leider - man of vrouw - omheen kan. En dan met z’n allen aan de slag, want Nederland loopt al veel te lang achter op dit vlak. Esther Mollema vat briljant samen hoe onze eigen mindbugs deze verandering structureel blijven tegenhouden en met welke praktische handvaten we wél kunnen komen tot een veel sterker inclusief leiderschap." - Sonya Richardson, President Professional Women’s Network (PWN) Global

"Esther Mollema maakt het onbespreekbare bespreekbaar rondom diversiteit en high performance bij Schiphol Group. Dit boek is leuk, luchtig, je hoort Esther het je (op haar “eigenwijze” manier) bijna vertellen en zet managers aan tot acties om hun teams echt beter te maken, op een hoger niveau te brengen." - Jos Nijhuis, President en CEO Schiphol Group

"Met haar no-nonsense mentaliteit, diepgaande kennis over diversiteit in relatie tot high performance organisations laat Esther zowel mannen als vrouwen de kracht van diversiteit zien én voelen Esther ráákt je, of dat nu 1-op-1, in een groep of met een boek is. Ik ben telkens weer onder de indruk van haar impact." - Nicolette Loonen, voorzitter WIFS Women in Financial Services

Specificaties

ISBN13:9789082429909
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:184
Druk:1
Verschijningsdatum:27-10-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Succes in Veelvoud
Theo Sikkema | 26 januari 2017
Diversiteit is hot. En iets wat hot is, daarover wordt geschreven. Veel geschreven. De vraag die rijst, is of deze boeken zelf wel een beetje divers zijn. De schrijver van Succes in Veelvoud, Esther Mollema, lijkt aan de oppervlakte gewoon het mainstream gender-thema te behandelen. Het tegendeel blijkt echter waar als je het boek goed tot je neemt. En dat is zeker de moeite waard.
Lees verder
recensie
Succes in Veelvoud
Carla Verwijs | 14 juli 2016
Bent u ervan overtuigd dat mannen meer ambitie hebben dan vrouwen? En dat mensen met een niet-westerse achternaam waarschijnlijk laag opgeleid zijn? Of u het bewust bent of niet, u heeft ‘mindbugs’. Misschien is het een geruststelling te weten dat we allemaal mindbugs hebben. Deze zitten echter doorstroom van vrouwen en allochtonen in uw bedrijf in de weg. In ‘Succes in veelvoud’ van Esther Mollema leert u hoe deze valkuilen te vermijden en High Performance Teams te bouwen.
Lees verder
recensie
Succes in Veelvoud
Henk van Tent Becking | 6 mei 2016
Het zeer fraai vormgegeven ‘Succes in Veelvoud’ belooft op de omslag ‘Diversiteit doe-het-zelf voor leiders die High Performance Teams willen bouwen. Esther Mollema weet dit echter niet waar te maken. De schrijfstijl is erg belerend vanuit vooroordelen. Zo is diversiteit volgens Mollema hoofdzakelijk meer vrouwen op leidinggevende posities. Maar als je kijkt naar wat er mist, zie je alleen de gebreken. (Omdenken) Als je kijkt naar wat er is, zie je de talenten. Hoewel het boek ook vele interessante onderdelen bevat, blijft het toch hangen in het benoemen van de gebreken, en is het een beperkt handboek voor diversiteit.
Lees verder
recensie
Succes in veelvoud - Omdat meer van hetzelfde uiteindelijk minder oplevert
Zinzi Stasse | 12 februari 2016
Bijna iedereen is ervan overtuigd dat meer diversiteit het succes van de organisatie zal vergroten. Toch blijkt dat de stappen die organisaties zetten naar meer diversiteit, vaak erg klein zijn. ‘Organisaties die willen groeien en bloeien moeten dit onderwerp meer aandacht en daadkracht geven’, aldus Esther Mollema. In Succes in Veelvoud legt zij uit hoe.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
9 stemmen
7
2
0
0
0

Over Esther Mollema

Na haar studie aan Nyenrode en Thunderbird in Phoenix, Arizona, werkte Esther Mollema (1965) als directeur van verschillende trainingsorganisaties in Nederland, Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds eind 1999 is Esther Mollema oprichter en directeur van Direction. Ze is een veel gevraagd spreker. Haar gedrevenheid voor meer diversiteit en vrouwelijk leiderschap heeft haar in Nederland definitief op de kaart gezet. Esther heeft via haar trainingen en lezingen heel veel vrouwen en een groot deel van het Nederlandse bedrijfsleven vertrouwd gemaakt met het begrip Female Leadership. Ze geeft al jaren trainingen, lezingen en masterclasses met als thema's Female Leadership en diversiteit. Ook begeleidt en adviseert zij veel organisaties rond diversiteitstrajecten. Sinds 2005 ondersteunt Esther de zoektocht naar de succesfactoren van High Performance Organisaties. Na succesvolle toetsing van het HPO-onderzoek in de praktijk, heeft zij samen met André de Waal en Marco Schreurs in 2007 het HPO Center opgericht. Esther is vanuit Direction in 2013 gestart als de Nederlandse partner van het Professional Boards Forum. Dit forum, dat onder leiding staat van de Noorse consultant Elin Hurvenes, heeft zowel in Noorwegen als het Verenigd Koninkrijk tot successen geleid. Het Professional Boards Forum organiseert bijeenkomsten, waarbij vrouwelijke potentials zichzelf presenteren om zo de netwerken aan zowel bestuurszijde als aan potential zijde te ontsluiten.

Andere boeken door Esther Mollema

Inhoudsopgave

Voorwoord van Mrs. Mindbugs
Inleiding - Wie snel wil gaan, reist alleen; wie ver wil gaan, reist samen
Waarom dit hele boek over jou gaat. En over (nog) meer succes met je team.

Deel 1: Ongekende veelvoud: de wereld en ons brein

1. Een paar mythes van tafel
Onderzoek bewijst het: vrijwel alle managers zijn absoluut vóór veel diversiteit in hun teams. In de praktijk zien we dat nog niet terug. Dus, aan wat (of aan wie) ligt het dan? Alle veelgenoemde redenen onder de loep.

2. Een reis door ons brein
Een must read als je (nog) betere teams wilt bouwen. Neem een fascinerend kijkje in de manier waarop we beslissingen nemen. We zijn er groot en succesvol mee geworden, met een paar verrassende neveneffecten. Wie die kent, kan meer succes boeken.

3. Mindbugs en managers
Over mindbugs, de beoordelingsparadox en de valkuil waarin zelfs een groep van de beste recruiters viel. Beoordelen en selecteren kan anders, en het kan beter! Verbeter je bedrijfsresultaten, begin bij jezelf: jij hebt de sleutel in handen.

Deel 2: Leiderschap in veelvoud: de inclusieve leider

4. De ‘ins’ en ‘outs’ van teams
Wie ‘erbij’ hoort, heeft een voorsprong: de inner group deelt tips en adviezen die anderen niet krijgen. En kent de ongeschreven regels van het spel. Leuk voor de inner circle, jammer voor ander talent en voor de bedrijfsresultaten ...

5. Wereldleiders
Cultuurverschillen in je team moet je als manager leren zien en begrijpen. Weet jij bijvoorbeeld of je tot een F- of een G-cultuur behoort? Of wie er in je team extravert of meer introvert zijn? Een goede leider kent deze werelden van verschil en smeedt ze tot één sterk team.

6. De inclusieve leider: leiden zonder oogkleppen
In een goed team kunnen mensen zichzelf zijn en worden de verschillen en de andere talenten gewaardeerd en benut. Welke leiders kunnen dit? Succesvolle inclusieve leiders blijken een aantal kenmerken gemeen te hebben. Doe daar je voordeel mee.

7. Echte inclusiviteit in jouw team
Versterk je leiderschap, versterk je team. Om meer diverse teams goed te leiden en daarmee de impact van je team te vergroten, moet je je mindbugs tackelen. Ze negeren lukt niet, ze wegpoetsen gaat niet. Onze twaalf concrete adviezen werken wél.

Deel 3: Succes in veelvoud: de acties waarmee jij het verschil maakt

8. Meten is weten
Tijd om spijkers met koppen te slaan! Bouw meer diverse teams, en haal het beste uit al die talenten. Dit alles vraagt van jou als leider acties in drie stappen: meten, lef en discipline. En alles begint met je feiten kennen. Let’s go!

9. Zonder lef geen verandering
Als leider heb je het lef nodig om het verschil te gaan maken. En dat kun je. Met vijf gerichte acties kun jij zelf verandering in gang zetten. Plus: voorbeelden van succesvolle leiders die jou al voor gingen.

10. Koers houden en discipline
Na lef en verandering, komt het aan op koers houden en discipline tonen. Strak aansturen, is ons advies, en volhouden, als diversiteit is wat je echt wilt. En je wéét nu dat je het wilt.
Omdat iedereen wint.

Bonus

11. Persoonlijk leiderschap: tips voor talent
Al meer dan tien jaar trainen we talentvolle mensen met diverse achtergronden die meer het heft in eigen hand willen nemen bij het bereiken van hun ambities. We delen hier graag de belangrijkste inzichten daaruit. Omdat ze voor iedereen belangrijk zijn. (Ook voor managers!)

12. Dankwoord

13. Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Succes in Veelvoud