Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Scheiden is Leiden

Gesprekken rond een scheiding

Paperback Nederlands 2021 9789083014234
Verkooppositie 3093Hoogste positie: 3093
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nadat ik een paar dagen echt even helemaal weg was geweest nam ik de definitieve beslissing. Ik kwam midden in de nacht thuis. Het was vreselijk. Met lood in mijn schoenen liep ik de trap op naar de zolder, waar we sliepen. Hij hield zich slapende en ik ging naast hem liggen. We wisten allebei dat we wakker waren. Na een paar uurtjes draaien ben ik om een uur of vijf in de ochtend rechtop gaan zitten en zei ik: “We moeten praten”.
Na het gesprek reed hij, zoals gebruikelijk, om zes uur weg naar zijn werk. Ik keek hem na vanuit de woonkamer. Verdriet en berusting wisselden elkaar af.
Jaren later stond ik in zijn schoenen en was ik degene die weg reed, nagekeken door de man met wie ik had gehoopt mijn dromen waar te maken. Toen voelde ik mij wanhopig en gedesillusioneerd.
Scheiden is heftig. Of je nu degene bent die als eerste de beslissing neemt of degene die zich aan de beslissing ‘moet' conformeren. Het is een rouwproces voor beiden.
Heeft de relatie nog kans van slagen? Hoe breng ik de boodschap? Hoe voorkom ik een vechtscheiding? Hoe vertellen we het de kinderen? Hoe ga ik om met mijn boze pubers? Wat doe ik met de ongenuanceerde reacties van andere mensen?
Was het mijn schuld?
In dit boek voorbeelden van hoe je al dit soort gesprekken kunt voeren, zodat je niet meer met je mond vol tanden staat!
Hilde Kroon is meester in de rechten en meester in mediation en ze helpt je naar meesterlijke oplossingen in de meest lastige, maar ook alledaagse situaties.

Specificaties

ISBN13:9789083014234
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:246
Druk:1
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hilde Kroon

Hilde Kroon is mediator en jurist, met meer dan 20-jaar ervaring in het notariaat in Nederland en België. Sinds 2013 heeft ze mediationpraktijken in Alkmaar en Arnhem. Hilde helpt bij het voorkomen en oplossen van zakelijke en privé conflicten en traint ondernemers, managers én medewerkers, alsmede andere conflictoplossers (mediators, advocaten, rechters, psychologen) in de interventies voortvloeiend uit het Evolutie Systeem. Haar eerste boek 'Opgewonden Standjes en Bevredigende Oplossingen' over mediation op de werkvloer, is net verschenen. Haar twee volgende boeken 'Scheiden is Leiden' en 'Netelige Kwesties' volgen in 2021.

Andere boeken door Hilde Kroon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scheiden is Leiden