Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Woeltand

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789083022611
Direct te downloaden

Samenvatting

De ietwat afgestompte Brandsma balanceert met zijn adviesbureau op het randje van faillissement. Met behulp van zijn jarenlange ervaring, intensief cokegebruik en promiscue gedrag probeert hij te redden wat er te redden valt. Terwijl zijn privéleven steeds meer ontspoort, lijkt ook de ondergang van zijn bedrijf onafwendbaar. Komt Brandsma tot inkeer of wordt dit zijn persoonlijke ondergang?

Bas van der Velde beschrijft in de roman Woeltand met een flinke dosis humor en zelfspot de wereld van zakelijke dienstverleners en adviseurs met een knipoog naar het cultuurtje aan de zuidkant van Amsterdam. Een vlijmscherpe en hilarische schets voor iedereen die leiding geeft of hen adviseert, zoals consultants, juristen, accountants, etc. Maar misschien wel meer voor mensen die in hun persoonlijke of zakelijke sfeer met dit soort mensen van doen hebben.

'Maarten ‘t Hart heeft ooit gezegd dat een auteur in fictie meer feiten kwijt kan, dan in non-fictie. In dit boek wordt de waarheid gelogen die doorgaans aan het zicht onttrokken blijft. Wie wil weten hoe het in het echte leven van professionals toegaat leze dit boek. Ik heb er, soms met het schaamrood op de kaken, van genoten.' - Harry Starren, voormalig directeur De Baak, momenteel spreker, dagvoorzitter en ondernemer.

'Bas kijkt met relativerende afstand naar het besturen van een adviesorganisatie terwijl zijn passie voor de uitoefening van het vak onverminderd doorklinkt.' - Theo Camps, voormalig bestuursvoorzitter Berenschot en Rijnconsult, momenteel Hoogleraar TIAS.

Woeltand is geïnspireerd door 15 jaar leiding geven aan eigenwijze professionals. De lessen die op dit gebied in het boek zijn verstopt, kunnen via www.woeltand.nl worden ontsloten.

Specificaties

ISBN13:9789083022611
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:18-12-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Woeltand - 'Aanrader voor wie leidinggeeft'
Frank van Kuijck | 8 april 2020
De weg kwijt? Dat was het gevoel en eerste beeld dat ik kreeg toen ik de achterflap las van het boek Woeltand van Bas van der Velde. Het was voor mij ook wel een trigger.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bas van der Velde

Bas van der Velde (1967) schreef zijn roman geïnspireerd door 16 jaar leiding geven aan eigenwijze organisatie professionals bij Rijnconsult. Bas is naast directeur en schrijver, ook organisatieadviseur (CMC) en toezichthouder in onder andere de zorg en het bedrijfsleven. Zijn oorspronkelijke vak is kwaliteitsmanagement, tegenwoordig vooral bezig met strategievorming, organisatie inrichting en governance. Een speciale tak van sport is het adviseren van professionele dienstverleners, zoals accountants, ingenieurs en adviesbureaus op de ontwikkeling van strategie, leiderschap/zelforganisatie en commercialisering. Bas is geboren en getogen in Heer/Maastricht, gevormd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en woont inmiddels al jaren in Amsterdam met vrouw en drie kinderen. Het schrijven van een roman is een uit de hand gelopen hobby met serieuze proporties.

Andere boeken door Bas van der Velde

Inhoudsopgave

1 Mijn naam is Haas
2 Stokpaarden en Praatstokken
3 Wij geloven in de overwinning!
4 De torenpoeper
5 Naar de klote(n)
6 Kakofonie op de Uetliberg
7 De toren stort in
8 Een zondag in Amstelveen
9 Je moeder verkoopt caravans
10 Haasje over
11 Beetsterzwaag
12 Dochter van LOKI
13 De finale Kgotla
14 Onder de blauwe hemel
15 Een spetterend feest
16 Als het golft, dan golft het goed
17 Rehabilitatie

Dankzegging & Disclaimer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Woeltand