Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Extaze

Een boek van geluk

Gebonden NL 2023 9789083312620
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Met een voorwoord door Bas Heijne en een nawoord door Sander Bink

Zoals de ondertitel Een boek van geluk doet vermoeden is Extaze, de derde roman van Couperus, een verhaal van geestvervoering en verrukking. We volgen Cecile van Even, een jonge weduwe en moeder van twee zoons. Sinds de dood van haar man vult ze haar dagen met het verzorgen van haar kinderen, het schrijven van brieven aan haar zus in Indië en het wegzakken in een dromerige weemoed – tot ze de sportieve rokkenjager Taco Quaerts ontmoet.
Hoewel Cecile eerst niets van hem moet hebben, begint ze uiteindelijk een platonische affaire met deze wispelturige maar intrigerende man, die het begin vormt van haar terugkeer naar het leven. Samen stijgen Taco en Cecile op naar een geestelijke extase, een mystieke ervaring.
Zo vormt Extaze een van de belangrijkste voorbeelden van het eind-negentiende-eeuwse sensitivisme, waarin het persoonlijke en zintuiglijke voorop staan en de lezer volledig meegenomen wordt in de meest individuele ervaringen van een ander.
Dit is de eerste editie van Extaze die de illustraties bevat die Couperus’ Haagse tijdgenoot Carel de Néree tot Babberich ervoor maakte.

‘Louis Couperus toont ons in Extaze zijn immer subtiele blik op het innerlijk van de mens. Een fijnbesnaard, puur verhaal over de breekbaarheid van een beginnende liefde, een absolute parel in zijn oeuvre.’ — Michelle van Dijk, hertaalster van Couperus

‘Extaze is een mystiek hoogtepunt in het oeuvre van een van Nederlands grootste schrijvers – een pareltje van een novelle, dat zowel Couperus’ meesterschap over de taal als zijn diepe psychologische inzicht toont.’ — Simon Mulder, voorzitter van het Louis Couperus Genootschap

Specificaties

ISBN13:9789083312620
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:140
Verschijningsdatum:2-10-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Extaze