Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De menselijke conditie

Gebonden Nederlands 2009 9789085066781
Niet leverbaar.

Samenvatting

'De menselijke conditie' is het hoofdwerk van Hannah Arendt. Zij geeft in dit boek een originele analyse van de vita activa van de mens, van de drie fundamentele menselijke activiteiten.

In 'The human condition', oorspronkelijk verschenen in 1958, onderscheidt Hannah Arendt drie activiteiten: arbeiden (verbonden met het biologische proces van het lichaam), werken (verbonden met het niet-natuurlijke deel van het bestaan) en handelen (verbonden met de interactie tussen mensen). Het zijn activiteiten die elk een eigen waarde hebben voor het mens-zijn. Met haar historische analyse van de vita activa geeft Arendt een cultuurkritiek van de moderne tijd die nog altijd tot nadenken stemt.

Specificaties

ISBN13:9789085066781
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:374
Druk:1
Hoofdrubriek:Filosofie

Expertrecensies (1)

Anne-Mieke Vermeer | 11 oktober 2010
De waardering voor de filosoof Hannah Arendt (1906-1975) neemt nog steeds toe. Het politieke denken van Arendt kan niet los worden gezien van haar leven: als Jodin geboren in Duitsland, gestudeerd bij Heidegger, gevlucht naar Amerika. De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog bepaalden de vragen die zij in haar werk probeerde te beantwoorden.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hannah Arendt

Hannah Arendt was een Joods-Duits-Amerikaanse filosofe en politiek denkster. Zij heeft zich onder andere verdiept in de vragen met betrekking tot totalitaire politieke systemen.

Andere boeken door Hannah Arendt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De menselijke conditie