Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Voluit leven

Mindfulness of de kunst van het aanvaarden, nu als praktisch hulpboek

Paperback Nederlands 2009 9789085066866
Verkooppositie 4652Hoogste positie: 216
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veel mensen ervaren hun leven als onbevredigend omdat zij last hebben van psychisch leed zoals angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid. Pas als deze klachten zijn overwonnen kunnen zij met het leven beginnen, zo is de overtuiging. De strijd tegen deze klachten staat dan centraal in het leven.

Dit boek laat zien dat dit niet werkt en biedt een alternatief. Leed is onlosmakelijk verbonden met leven. Wanneer u dit aanvaardt stopt u het dagelijks gevecht. Er ontstaat ruimte en energie om nu te doen wat u werkelijk belangrijk vindt. Dan leeft u voluit en ervaart u voldoening.

De (zelf)hulpmethode in dit boek is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en mindfulness. Het boek bevat een cd-rom met mindfulness-oefeningen.

Specificaties

ISBN13:9789085066866
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:187
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:9-12-2014

Lezersrecensies

4.9 van de 5
18 stemmen
17
1
0
0
0

Over Ernst Bohlmeijer

Ernst Bohlmeijer is hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente. Zijn interesse gaat uit duurzame mentale gezondheid en naar de vraag hoe mensen tot floreren komen. Het vermogen tot adaptatie lijkt een sleutelrol te vervullen. Hij doet onder andere onderzoek naar compassie, psychologische flexibiliteit en het ontwikkelen van hulpbronnen. Voor dit laatste is de positieve psychologie een belangrijke inspiratiebron.

Andere boeken door Ernst Bohlmeijer

Over Monique Hulsbergen

Monique Hulsbergen heeft 18 jaar gewerkt als psychotherapeut. Ze ontdekte steeds meer het belang van het erkennen en toestaan van (psychisch) leed en aandacht voor welzijn: de mogelijkheden voor plezier, spel en groei. Naast het psychologische domein hebben lichaamsgerichte benaderingen en praktische spiritualiteit haar altijd geboeid, en volgde zij ook op deze gebieden scholing. In de gezondheidszorg en coachingspraktijk is een ontwikkeling gaande waarin deze aspecten tot hun recht komen. In deze nieuwe stroming voelt Hulsbergen zich helemaal thuis. Zij is opgeleid in de psychologie en gedragstherapie. In deze benaderingen zitten veel waardevolle elementen, maar tegelijkertijd ontdekte Hulsbergen dat ze voor haar een te beperkte visie op het menszijn hebben. Vanuit persoonlijke interesse en nieuwsgierigheid is zij op zoek gegaan naar aanvullende ervaringen en benaderingen. Ongeveer twintig jaar geleden is Hulsbergen begonnen met Vipassana-meditatie en mindfulness-beoefening. Verder heeft ze zich ook uitgebreid verdiept in lichaamsgericht werken en praktische spiritualiteit. Een rode draad in deze benaderingen is het ontwikkelen van hartskwaliteiten.

Andere boeken door Monique Hulsbergen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voluit leven