Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Frankenstein

Een hoorcollege over Mary Shelley’s creatie in wetenschaps- en cultuurhistorisch perspectief

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789085301882
Direct te downloaden

Samenvatting

Mary Shelley (1797-1851) leidde een tragisch leven, met het verlies van drie kinderen en haar man, de dichter Percy Bysshe Shelley, die op dertigjarige leeftijd verdronk. Ze beheerde diens literaire nalatenschap, schreef meerdere biografische essays en in totaal vijf romans, waarvan Frankenstein verreweg de beroemdste is. Deze roman heeft als ondertitel The Modern Prometheus en is meer dan 200 jaar geleden voor het eerst gepubliceerd. De naam Frankenstein verwijst naar de naam van de persoon die het monster schiep en wordt gerekend tot de traditie van de gothic novel. Opvallende kenmerken van deze romans waren: geheimzinnigheid, verderf, verval, geesten, vampiers en krankzinnigheid. Maar Frankenstein wordt ook gezien als het eerste voorbeeld van sciencefiction met thema’s als het gevaar van de wetenschap en de rol van wetenschappers, scheppingsdrang en bovenal het leven zélf, als biologisch fenomeen.

Jean Paul Van Bendegem, Vitalski en Johan Braeckman bespreken in dit hoorcollege het leven en meesterwerk van Mary Shelley en gaan daarbij uitgebreid in op de cultuurhistorische, wetenschappelijke en filosofische aspecten van haar creatie en de periode waarin het tot stand is gekomen.

Specificaties

ISBN13:9789085301882
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Home Academy
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jean-Paul van Bendegem

Jean Paul Van Bendegem is filosoof en wiskundige. Thans is hij buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel voor de vakken logica en wetenschapsfilosofie en deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. Van 2005 tot en met 2009 was hij decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de VUB. Naast zijn lesopdracht is hij tevens directeur van het Centrum voor Logica en Wetenschapsfilosofie (www.vub.ac.be/CLWF/) waar een twintigtal onderzoekers aan verbonden zijn en is hij de uitgever van het logica-tijdschrift “Logique et Analyse”. Van zijn hand verschenen diverse werken, waaronder Over wat ik nog wil schrijven, Hamlet en entropie, De vrolijke atheïst en Elke drie seconden.

Andere boeken door Jean-Paul van Bendegem

Over Johan Braeckman

Johan Braeckman (1965) studeerde wijsbegeerte en menselijke ecologie aan de Universiteit Gent, de Vrije Universiteit Brussel en de University of California. Hij doceert aan de Universiteit Gent en was 'Socrates hoogleraar' aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde boeken over oa. Darwins moordbekentenis en, samen met prof. Etienne Vermeersch De Rivier van Herakleitos.

Andere boeken door Johan Braeckman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Frankenstein