Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Euthanasie

Een hoorcollege over levensbeëindiging en levenseindebegeleiding in Nederland

Audio-download Mp3 Nederlands 2021 9789085302230
Direct te downloaden

Samenvatting

Het woord euthanasie komt uit het Grieks en betekent goede dood of genadedood. De term kent vanuit de geschiedenis verschillende betekenissen en invullingen. Meestal wordt met euthanasie het volgende bedoeld: het op hun eigen verzoek beëindigen van het leven van patiënten die ondraaglijk en uitzichtloos lijden. In de meeste landen is euthanasie bij wet verboden en wordt het vervolgd als een misdrijf. In enkele landen, waaronder Nederland en België, is euthanasie gelegaliseerd. De Nederlandse euthanasiewet, voluit de Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding, werd in 2001 aangenomen.

In zijn hoorcollege behandelt Schnabel de achtergrond en inhoud van deze wet, met aandacht voor de feiten en cijfers en de verschillende vormen van euthanasie. Wie kan om euthanasie vragen, wordt er altijd gehoor aan gegeven en is het een recht of meer een vrijheid? Hij bespreekt tevens de discussies en ontwikkelingen van levenseindebegeleiding bij een voltooid leven.

Specificaties

ISBN13:9789085302230
Trefwoorden:euthanasie
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Home Academy
Druk:1
Verschijningsdatum:9-11-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Schnabel

Paul Schnabel (1948) is universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en lid van de Eerste Kamer voor D66. Als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau rekende de Volkskrant de socioloog Paul Schnabel jarenlang tot de tien invloedrijkste Nederlanders.

Andere boeken door Paul Schnabel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Euthanasie