Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wie onder palmen leeft

Paperback NL 2011 9789085550563
Niet leverbaar.

Samenvatting

Beknopte biografie van Jacob Haafner

Jacob Haafner (1754-1809) leefde een kleine twintig jaar in Zuid-Afrika, India en Sri Lanka. Hij schreef vijf reisverhalen over zijn verblijf in die landen. Zijn directe, aanstekelijke manier van schrijven en zijn avontuurlijke leven maakten hem tot een van de populairste schrijvers van het begin van de negentiende eeuw.

Haafners boeken blijven ook voor de hedendaagse lezer aantrekkelijk. De levendige beschrijvingen van het alledaagse leven in de tropen getuigen van een scherp observatievermogen en een innige verbondenheid met de Indiase cultuur. Hij bestudeerde de talen en culturen van het subcontinent en genoot ervan als hij voor Indiër werd aangezien. Zijn boeken werden vertaald naar het Duits, Engels, Frans, Deens en Zweeds.

Haafner schrijft luchtig en de nieuwe gegevens van de biograaf geven zijn werk leven en Nachleben een nieuwe achtergrond. Met deze draagbare Haafner moet het zeker lukken Haafner bij het grote publiek bekend te maken.
(Jacqueline Bel in NRC Handelsblad)

Een helder en bewust beknopt gehouden biografie (...) die onmiskenbaar het gevoel van de tropen weet over te brengen. (Ruben Mantels in De Leeswolf) Paul van der Velde haalde al eerder de negentiendeeeuwse reisverslagen van Haafner onder het stof vandaan. Nu zet hij de man zelf in het licht, met een even mooie als aanstekelijke biografie.
(Jos Palm, Weblog Geschiedenis OVT/VPRO)

Dr. Paul van der Velde is Senior Consultant van het International Institute for Asian Studies (IIAS, Leiden/ Amsterdam) en Secretaris van het ICAS. Hij is Chief Executive Officer van de International Convention of Asia Scholars, Secretaris van de ICAS Book Prize en algemeen redacteur van de IIAS en ICAS Book Series van Amsterdam University Press. Hij is samen met Sebastian Bersick en Wim Stokhof redacteur van 'Multiregionalsim and Multilateralism. Asian-European Relations in a Global Context' (Amsterdam: AUP 2006).

Specificaties

ISBN13:9789085550563
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:AUP Wetenschappelijk
Verschijningsdatum:18-10-2011

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Wie onder de palmen leeft - 2[-]Inhoud - 8[-]Mijn reis naar Haafner - 12[-]Mijn reis naar Haafner - Vervolg - 17[-]1 Een zwervend leven - 18[-]2 Worsteling om het bestaan - 42[-]3 Waar kan onze ziel schuilen? - 68[-]4 Passie voor India - 102[-]5 Wegkwijnen in Europa - 146[-]6 Jacob Haafner volgens de wereld - 178[-]Nawoord - 214[-]Register - 216

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wie onder palmen leeft