Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zelfhulp bij stress, conflicten en andere ongemakken

Paperback NL 2017 9789085708681
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Waarom kan jouw collega wel goed omgaan met veel stress en jij niet? Waarom kan een ander wel voor zijn belangen opkomen, maar vermijd jij liever het conflict? Dit boek geeft je hierop een antwoord; problemen komen niet voort uit een gebeurtenis, maar hoe jij met die gebeurtenis omgaat. De manier waarop jij met problemen omgaat, wordt bepaald door je irrationele overtuigingen. Overtuigingen waar je altijd aan "moet" voldoen, maar die onmogelijk altijd te realiseren zijn. Zo kan je de stellige overtuiging hebben dat je altijd door iedereen gerespecteerd en geliefd moet worden. Je kunt bijvoorbeeld ook vinden dat je altijd succesvol moet zijn en nooit fouten mag maken. Of, dat je nooit teleurgesteld mag raken en altijd je wensen vervult moet zien.

Door dagelijks te "moeten" vasthouden aan dergelijke irrationele overtuigingen, zul je keer op keer teleurgesteld raken in jezelf en in anderen. Je bent gekwetst, verdrietig of boos wanneer het niet gaat zoals het zou "moeten" gaan. Door het stellen van eisen waaraan je onmogelijk altijd aan kan voldoen, kun je je uiteindelijk waardeloos en onzeker gaan voelen. Door het jarenlange dwangmatige "moeten" raak je ook nog eens oververmoeid, uitgeblust of zelfs ziek.

Met behulp van de Rationeel Emotieve Therapie (RET) maakt dit boek je bewust van jouw irrationele overtuigingen. Je onderzoekt waar deze vandaan komen en hoe realistisch deze nu nog zijn. Je bepaalt wat het je nu en in de toekomst kost om deze vast te houden. Je ontdekt wat het je nu en in de toekomst oplevert door deze los te laten. Je leert hoe je dit kunt doen. Kortom, dit boek geeft je de keuze om te stoppen met het opleggen van onmogelijke eisen aan jezelf.

In 6 hoofdstukken; beperkend gedrag, omgaan met stress, omgaan met conflicten, werk en privébalans, realisatievermogen en het doen wat je wilt, worden deze probleemgebieden behandeld. De aanpak is gebaseerd op beproefde reguliere gedragstherapieën, coachingtechnieken, gesprekken met cliënten en de visie en ervaringen van de schrijver zelf. In het boek worden naast oefeningen ook veel praktische gedragsoplossingen aangeboden

Koos van der Hoeven heeft 27 jaar commerciële teams geleid bij grote multinationals. Hij is een gecertificeerde gedragscoach, een Registertherapeut BNG en is als coach en counselor geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg; vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk (VPMW). Hij is eigenaar van de Praktijk voor Psychosociale Coaching en Counseling Almere.

Specificaties

ISBN13:9789085708681
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Uitgever:Boekenbent, Uitgeverij
Verschijningsdatum:21-4-2017
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zelfhulp bij stress, conflicten en andere ongemakken