Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Clear Leadership: De nieuwe norm in organisaties!

Paperback Nederlands 2013 9789086571185
Verkooppositie 2405Hoogste positie: 409
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Clear Leadership: Partnership gaat verder dan collegialiteit

Simple, not easy.
Onuitgesproken aannames, verborgen afkeer en niet praten over wat écht belangrijk is. Dit is het soort 'troebelheid' dat de cultuur binnen organisaties totaal kan gaan beheersen. Er is geen open communicatie meer en misverstanden stapelen zich op. Teams en organisaties halen daardoor hun doelen niet of vallen zelfs uit elkaar. Clear Leadership is het gereedschap om blijvend stabiele en productieve werkrelaties te bouwen op basis van partnership. En dat gaat veel verder dan collegialiteit. Het creëren van zelfbewustzijn, altijd communiceren vanuit de hier-en-nu ervaring, authentiek zijn én blijven en vertellen wat u echt te vertellen hebt.

Dat is partnership en dat resulteert altijd in vooruitgang. Clear Leadership is wereldwijd het enige programma dat een cultuur creëert waarin daadwerkelijk hecht wordt samengewerkt op basis van transparante én oordeelvrije communicatie. Dit geeft een gevoel van échte veiligheid, waardoor mensen bereid zijn om persoonlijke doelstellingen te verbinden aan die van de organisatie.

Werkt het echt?
Met de inzichten en vaardigheden van het meerdaagse Clear Leadership programma realiseren bedrijven, organisaties en instellingen definitief een ander werkklimaat. Collega's worden namelijk partners! En partners werken nu eenmaal anders samen dan collega's. Het programma is inmiddels wereldwijd zeer succesvol. Organisaties als IKEA, Ericsson, Philips en Microsoft hebben de principes omarmd en zien door de nieuwe cultuur het innovatief vermogen van de medewerkers toenemen en de productiviteit verbeteren. En omdat gedrag belangrijker is dan woorden: Leaders go First

Specificaties

ISBN13:9789086571185
Trefwoorden:leidinggeven
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:290
Uitgever:Advance Groep
Druk:1
Verschijningsdatum:22-8-2013
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (3)

Clear Leadership: De nieuwe norm in organisaties!
Wouter Fioole | 21 november 2013
In 'Clear Leadership' legt dr. Gervase Bushe zijn lezers uit op welke manier we kunnen werken aan heldere en stabiele werkrelaties op basis van partnership (aldus de ondertitel). Op welke manier 'interpersoonlijke troebelheid' in organisaties kan worden voorkomen door het voeren van organisatieleergesprekken op basis van de vier elementen van ervaring. Waarbij het werkelijk in de praktijk toe kunnen passen hiervan eigenlijk alleen weggelegd is voor die personen die beschikken over zelfdifferentiatie. Euhm… wat?
Lees verder
Clear Leadership: De nieuwe norm in organisaties!
Ronald van Domburg | 14 november 2013
'Clear Leadership' van Gervase Bushe is een van de beste boeken over leiderschap die ik ooit gelezen heb. Maar als ik probeer op papier te zetten, waarom ik hier zo door geraakt ben, is de tekst maar een slap aftreksel van wat ik voel en ervaar tijdens het lezen. Het boek spreekt zowel het denken, het waarnemen, het voelen als het verlangen aan en daarmee doet het precies wat de titel belooft: het tot stand brengen van Clear Leadership.
Lees verder
Clear Leadership: De nieuwe norm in organisaties!
Louis Thorig | 27 september 2013
Met 'Clear Leadership' maakt de Canadese auteur Gervase Bushe leiderschap toegankelijk voor iedereen. Het boek gaat over leren tijdens presteren en is gebaseerd op de nieuwste inzichten in menselijk gedrag binnen organisaties, psychologie en de inter-persoonlijke troebelheid (onderling gedoe), zoals Bushe dit laatste noemt. Volgens Bushe is inter-persoonlijke troebelheid een oorzaak van falende partnerships.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gervase Bushe

Gervase R. Bushe, PhD, werkt meer dan dertig jaar als adviseur op het gebied van organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Hij werkte o.a. voor Shell Oil, General Motors, Business Objects, BC Telecom en de Canadese overheid. Gervase Bushe is oprichter van Clear Learning Ltd, een onderneming waarmee hij zijn programma Clear Leadership voor anderen beschikbaar maakt. Hij is co-auteur van het boek 'Parallel Learning Structures'. Als Professor of Leadership and Organization Development is Gervase Bushe verbonden aan de Segal Graduate School of Business, een onderdeel van de Simon Frasier University. Zijn bekroonde werk is verschenen in The Journal of Applied Behavioral Science, Organizational Development Journal en vele andere boeken rondom het thema organisatieontwikkeling. Bushe woont in Vancouver (CA) met zijn vrouw en twee kinderen.

Andere boeken door Gervase Bushe

Inhoudsopgave

Introductie
1. Waar interpersoonlijke troebelheid vandaan komt en wat het doet met organisaties
2. Kennismaken met het organisatieleergesprek
3. Het fundament onder Clear Leadership
4. De vier elementen van de ervaring
5. Je Bewuste Zelf
6. Je Beschrijvende Zelf
7. Je Nieuwsgierige Zelf
8. Je Waarderende Zelf
9. Het Leergesprek nader bekeken

Tot slot
Appendix
Notities
Woordenlijst
Referenties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Clear Leadership: De nieuwe norm in organisaties!