Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Competentieprofielen, certificeringniveaus en functies bij projectmanagement en PMO

Op basis van NCB versie 3

Paperback Nederlands 2012 9789087536688
Niet leverbaar.

Samenvatting

Ontwikkelingen in het vakgebied 'projectmanagement' staan niet stil. Het vakgebied verdiept en verbreedt zich voortdurend. Als een gevolg daarvan is de aandacht van IPMA verbreed van projectmanagement naar programmamanagement, portfoliomanagement en projectsupport (PMO).

De behoefte aan een referentiemodel waarbij de diverse functies en bijbehorende competenties in onderlinge samenhang gepresenteerd worden, is daarmee manifest geworden. Niet alleen voor HR-managers, maar ook voor project- en programmamanagers en hoofden PMO.

Bij de eerste druk van dit boek ging de aandacht uit naar de reguliere functies in het vakgebied projectmanagement, zoals die in het 'IPMA-4-level'-stelsel gehanteerd worden. Met de tweede druk van dit boek wordt recht gedaan aan de behoeft van PMO-professionals aan her- en erkenning van hun meerwaarde voor projecten, programma's en portfolio's.

Dit is een uitgave van IPMA-Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789087536688
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:83
Druk:2
Verschijningsdatum:25-10-2021
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Henny Portman

Henny Portman is partner of HWP Consulting and besides consultant, author, reviewer (www.managementboek.nl), international speaker, coach and trainer of more traditional project management (MoP, MSP, PRINCE2, P3O) as well as agile approaches like AgilePM, PRINCE2 Agile and SAFe. I was PMO Consultant for NN Group and the thought leader of the PMO domain and responsible for the introduction and application of the PMO methodologies (portfolio, program and project management) across Europe and Japan. I trained, coached and directed (senior) program/project managers and I created a professional PMO community. I was PMO Head for ING Insurance and ING Investment Management. In that role I support and facilitate, amongst other responsibilities like management of a pool of PM(O) staff, the process authority for Benelux, Central and the Rest of Europe and Asia, the knowledge sharing, training classes for project managers and Project boards and a PM(O) network of PMO's in Hong Kong, China, India, Japan, Malaysia, Korea and Taiwan. I was Regional PMO Head for ING Insurance Central Europe. In that position, I was responsible for the portfolio and for the set up/streamline and management of the PMO’s in Poland, Russia, Hungary, Czech Republic, Slovakia, Romania, Bulgaria, Spain, Greece and Turkey.

Andere boeken door Henny Portman

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de totstandkoming van dit boek

1. Inleiding
2. Het kader van project-, programma- en portfoliomanagement
3. Het kader van het PMO
4. Het referentie-competentiemodel
5. Een generiek PM-competentiemodel
6. Competentieprofielen voor individuele rollen en functies
7. Conclusies
8. Aanbevelingen

Bijlage A: Omschrijvingen domeincompetenties
Bijlage B: Competentieprofielen
Bijlage C: Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Competentieprofielen, certificeringniveaus en functies bij projectmanagement en PMO