Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sociale psychologie

Paperback Nederlands 2017 9789089537850
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema’s uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en gevoelens beïnvloeden.

Naast wetenschappelijke theorieën beschrijft Sociale psychologie ook prikkelende experimenten en herkenbare situaties uit het dagelijks leven en de actualiteit. In elk hoofdstuk wordt een deelgebied onder de loep genomen. Aan de orde komen onder andere: zelfbeeld, beïnvloeding, emoties, beslissen, groepsgedrag, stereotypen, pro-sociaal en anti-sociaal gedrag. Prettige en boeiende kost voor iedereen die meer wil weten over hoe mensen in het dagelijks leven met elkaar omgaan.

Nieuw in deze druk
De voorbeelden zijn aangepast aan actuele thema’s, en verder zijn in de beschrijvingen van theorieën en onderzoeksresultaten de meest recente bevindingen en ontwikkelingen verwerkt.

Uniek aan dit boek
- Geschreven door gerenommeerde experts uit Nederland
- Prettig leesbaar, concreet en toegankelijk
- Overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten
- Uitstekend toepasbaar op de Nederlandse en Vlaamse praktijk

De website bij het boek bevat 900 toetsvragen, verwerkingsopdrachten, een begrippentester, filmpjes en links naar andere interessante bronnen.

Dit boek is primair bedoeld voor richtingen binnen de hogere sociale studies, maar daarnaast ook te gebruiken door andere studierichtingen die binnen het curriculum aandacht besteden aan sociale psychologie.

Specificaties

ISBN13:9789089537850
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:720
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:2-8-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roos Vonk

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, eerste indrukken, sociale interactie, emoties en beïnvloeding. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk. Ze is vaste columniste van Psychologie Magazine en Intermediair.

Andere boeken door Roos Vonk

Inhoudsopgave

Sociale psychologie
Het zelf
Waarneming van personen
Attractie en intieme relaties
Emoties in sociale interactie
Beslissen en kiezen
Attitudes en overredende communicatie
Beïnvloeding
Groepsgedrag
Stereotypen
Pro-sociaal en anti-sociaal gedrag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociale psychologie