Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Diagnosticeren van organisatieproblemen

Verandermanagementbox deel 3

Audio-cd Nederlands 2008 9789089590022
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

In deze derde aflevering van 'De Verandermanagementbox' wordt dieper in gegaan op het diagnosticeren van organisatorische problemen. Het stellen van een organisatiediagnose is allereerst een kwestie van zorgvuldig waarnemen: goed kijken en luisteren. En dat niet in passieve maar in actieve zin.

Het stellen van zo'n diagnose komt sterk overeen met het maken van een film. De diagnosticus is dus niet de kijker naar de film maar de regisseur ervan. Het diagnosemodel dat op deze cd wordt gepresenteerd, combineert inzichten uit de organisatiekunde met inzichten uit de filmkunde. Het model bestaat uit vier camerabewegingen en drie scenario-elementen. Die lopen we stap voor stap met u na. De camerabewegingen brengen het speelveld in beeld, van micro tot macro. De drie scenario-elementen maken duidelijk hoe de organisatie functioneert. Ten slotte worden geschikte methoden besproken om te diagnosticeren, van interviewen tot workshops.

Dr. Rob van Es is docent organisatiefilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig adviseur en trainer in de cultuur, ethiek en politiek van organiseren. Hij schreef onder meer de boeken 'Ethiek in veranderprocessen 'en 'Veranderdiagnose'.

Speelduur ± 70 minuten

De afleveringen van 'De Verandermanagementbox' worden ingesproken door de professionele voice-overs Ben Maasdam en Marjon Keller.

Wanneer u dit product koopt bij Managementboek.nl, kunt u de pdf van de tekst downloaden. Deze vindt u onder 'Uw account' (rechtsboven op deze pagina).

Specificaties

ISBN13:9789089590022
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rob van Es

Rob van Es is filosoof en gespecialiseerd in de samenhang van cultuur, ethiek en politiek in organisaties en professies. Hij doet daarnaar onderzoek en geeft daarin onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij zelfstandig trainer en adviseur in het stellen van organisatiediagnoses en in het nemen van morele besluiten. Emotionele integriteit, het laatste boek van Rob van Es, ligt in het verlengde van Veranderdiagnose - De onderstroom van organiseren en Professionele ethiek - Morele besluitvorming in organisaties en professies.

Andere boeken door Rob van Es

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Uitzoomen op de organisatie
3. Inzoomen op het verandertraject
4. Close-up van opdracht en opdrachtgever
5. Extreme close-up van de veranderaar
6. Scenario-elementen
7. Diagnosemethoden
8. Afsluiting

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diagnosticeren van organisatieproblemen