Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Stilstaan bij veranderen

Verandermanagementbox deel 19

Audio-cd Nederlands 2009 9789089590183
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In deze aflevering wordt uitvoerig stilgestaan bij verandering, aan de hand van twee vragen: Wat is de invloed van de vierde dimensie Tijd? En wat is uw eigen zienswijze op veranderen? Want niet iedere zienswijze is namelijk een zijnswijze, dus een reële werkelijkheid. Tijdens de beantwoording van deze vragen worden verschillende stations aangedaan, waaronder de chaos- en complexiteitstheorie en de film The Matrix. Na beluistering weet u wat u kunt weten en wat u moet doen.

In de woorden van Ken Blanchard: 'Het geheim van succesvol management is er achter komen wat mensen van nature zullen doen en vervolgens bedenken hoe je de organisatie zo kunt inrichten dat je profijt trekt van dat natuurlijk gedrag. De verandering zit dus al in het gedrag besloten.' U weet dan dus dat verandering managen overbodig is en zelfs contraproductief.

Speelduur ± 70 minuten

Specificaties

ISBN13:9789089590183
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Verschijningsdatum:15-3-2009
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Peters

Organisatieadviseur Jaap Peters studeerde Bedrijfskunde in Delft. Jaap is vooral bekend van zijn boeken ‘Intensieve Menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’, de Rijnlandboekjes die hij met Mathieu Weggeman schreef en het recente e-book ‘Nieuwe tijden, anders organiseren’. De verhalen van Jaap worden steevast beoordeeld als herkenbaar en inspirerend. Niet gek voor iemand die put uit een rijke adviespraktijk met opdrachten in het onderwijs, de zorg, bij de nationale politie, gemeentes en in het bedrijfsleven. Kennis gedijt het beste als je het van het ene naar het andere domein brengt. Zoals hij zelf zegt: ‘De praktijk van alle dag houdt je nederig en praktisch’. Jaap vindt dat managers en stafdiensten vooral de vakmensen in een organisatie moeten ondersteunen in plaats van voor de voeten lopen. Het is een rode draad in zijn lezingen. Jaap Peters werkt bij DeLimes nieuw organiseren. Hij is initiatiefnemer van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Chaos- en complexiteitstheorie
3. The Matrix
4. Verandering is er eerder dan strategie
5. Veranderen zonder weerstand
6. Complex adaptief systeem
7. Vijf eigenschappen van chaotische systemen
8. Chaos in de praktijk
9. De kunst van de kleinst mogelijke interventie
10. Epiloog: wat mag u weten?

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stilstaan bij veranderen