Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Een organisatie van vlees en steen (Management Topics)

Luisterboek Nederlands 2009 9789089590244
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het eerste wat opvalt aan organisaties is hun uiterlijk. Een gebouw kan een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op mensen. Maar mensen kunnen er ook ziek van worden. De ruimtelijke omgeving beïnvloedt hoe wij ons als mensen voelen. Het gebouw heeft daarmee ook invloed op het gedrag en welbevinden van mensen in organisaties.

Deze aflevering van Management Topics gaat over kantoren, bedrijfsruimtes, fabriekshallen. Maar bovenal over de relatie tussen deze stenen massa en de prestaties van uw onderneming. Met andere woorden: u krijgt een nieuwe en vooral onverwachte invalshoek voor organisatieverandering en -verbetering. Mark Mobach vertelt hoe gebouwen de prestaties van mensen in en om organisaties beïnvloeden, hoe u die beïnvloeding in de praktijk vorm kunt geven en hoe u daarmee ook de prestaties van uw organisatie kunt verbeteren.

Specificaties

ISBN13:9789089590244
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:60
Druk:1
Verschijningsdatum:21-12-2009
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
1
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mark Mobach

Mark Mobach is bedrijfskundige, leading lector aan de Hanzehogeschool Groningen en lector aan De Haagse Hogeschool. Hij is gespecialiseerd in facility management en gebruikt daarbij een interdisciplinair veranderkundig perspectief. Alhoewel Mark belangstelling heeft voor alle deelgebieden van facility management, is zijn onderzoekexpertise vooral gericht op de samenhang tussen ruimte en organisaties, zoals (nieuw)bouw en organisatieverandering, en de gevolgen daarvan voor de prestaties van mensen in en om organisaties. Hij is als onafhankelijk onderzoeker vaak nauw betrokken bij bedrijfskundige vernieuwingsprocessen rondom (nieuw)bouw en herbestemming. Met zijn onderzoeksgroep richt Mark zich op de wijze waarop de ruimtelijke omgeving mensen in en om organisaties positief kan beïnvloeden. In het onderzoek wordt kennis uit (interieur)architectuur, bedrijfskunde, bouwkunde, facility management en vastgoedmanagement samengebracht. Die aanpak borgt de aansluiting bij de interdisciplinaire realiteit van gebruikers, beslissers, ontwerpers en andere belanghebbenden bij ruimtelijke praktijkvraagstukken. De groep heeft veel ervaring met onderzoek naar gebouwen en organisaties die gezondheid en welzijn van de gebruikers bevorderen. De uitkomsten van het onderzoek zijn gericht op het verbeteren van de prestaties van organisaties. Met dit alles levert zijn team een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van het praktijkgericht onderzoek naar de gebouwde omgeving in Nederland.

Andere boeken door Mark Mobach

Inhoudsopgave

1 Inleiding
2 De organisatorisch-ruimtelijke veranderingscyclus
3 Contingenties
4 Intermediairen
5 Prestaties
6 Interventies
7 Het nieuwe werken
8 Conclusie

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een organisatie van vlees en steen (Management Topics)