Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoe vind ik een investeerder?

Handboek informele financiering voor de start en (door) groei van uw bedrijf

Paperback Nederlands 2011 9789089590725
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Meer dan de helft van alle ondernemers heeft momenteel grote problemen met de financiering van zijn bedrijf. Nu banken gehouden zijn aan strengere regels ten aanzien van kredietverschaffing wordt de rol van particuliere investeerder (ook wel business angels of informal investors genoemd) steeds belangrijker. Niet alleen voor startfinanciering maar vooral ook voor groeiplannen en het financieren van management buy-in en management buy-out transacties. Maar wie zijn die informele investeerders? Waar vindt u ze, hoe kunt u ze overtuigen en wat zijn belangrijke voorwaarden voor een succesvolle samenwerking?

Het handboek 'Hoe vind ik een investeerder?' behandelt alle fasen van het investeringsproces. Daarbij geven de auteurs Peter Rikhof en Wietze Willem Mulder op een praktische en toegankelijke manier antwoord op al uw vragen. Het bevat bovendien tal van praktijkcases en nuttige tips van ondernemers, investeerders en adviseurs. Doe er uw voordeel mee, want een goede voorbereiding betaalt zich dubbel en dwars terug.

Specificaties

ISBN13:9789089590725
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:170
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2011

Expertrecensies (1)

Hoe vind ik een investeerder?
Ger Mouthaan | 12 augustus 2011
Peter Rikhof en Wietze Willem Mulder, beiden journalist en mediadier, hebben een handboek het licht doen zien van grote klasse. Eenieder die op enigerlei wijze betrokken is bij het met 'eigen vermogen' (mede)financieren en (door)starten van bedrijven doet er verstandig aan 'Hoe vind ik een investeerder?' tot zich te nemen. Het boek leest nog net niet als een roman, maar leest vlot weg. Logisch opgebouwd en in heldere eenvoudige taal, gelardeerd met tips en interviews, wordt de lezer door alle relevante aspecten van het vinden, selecteren en binden van een investeerder geleid. Opvallend is dat ook veel aandacht wordt besteed aan de 'psyche' en rol van de verschillende actoren, waardoor hierover een evenwichtig beeld ontstaat.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
7 stemmen
6
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Rikhof

Peter Rikhof is journalist, bladenmaker en ondernemer. Hij studeerde economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en was de afgelopen tien jaar o.a. hoofdredacteur van Management Team en het ondernemersblad Sprout, waarmee hij werd genomineerd voor de LOF Prijs. Begin 2007 is hij met C365 Business Media zijn eigen uitgeverij begonnen. Naast Brookz, een multimediaal platform voor bedrijfsovername, heeft hij in 2011 Investormatch.nl gelanceerd, een online platform voor durfkapitaal. Van zijn eerste boek 'Hoe koop je een bedrijf?' zijn er inmiddels meer dan 5.000 verkocht.

Andere boeken door Peter Rikhof

Over Wietze Willem Mulder

Wietze Willem Mulder is journalist en manager online bij C365 Business Media. Hij studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en werkte bij Dagblad van het Noorden en FEM Business. Daarna schreef hij als freelance journalist voor zakelijke titels als Brookz, Eigen Bedrijf en Ondernemen! Sinds 2010 werkt hij als manager online voor C365 Business Media, waar hij verantwoordelijk is voor de website Brookz.nl en Investormatch.nl.

Andere boeken door Wietze Willem Mulder

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Markt voor risicokapitaal
2. Particuliere investeerders
3. Businessplan
4. Financiële projecties
5. Zoeken & vinden
6. Pitchen
7. Onderhandelen
8. Overeenkomsten
9. Na de deal

EHBO

Bronnen
Notities
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe vind ik een investeerder?