Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bij welke reorganisatie werk jij?

Over het verschil tussen managen en organiseren

Gebonden Nederlands 2009 9789089650221
Voormalig top 100Totaal 173 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Managen is fundamenteel wat anders dan organiseren! Bij managen gaat het om een gedachte werkelijkheid (B) uit te rollen over de realiteit van alledag (A). Als dat correct is gebeurd, dat wil zeggen conform de planning, dan zeggen we dat het goed is gemanaged. We vinken het af en vinden dat het daarmee klaar en afgehandeld is. Maar waarom blijven organisaties dan toch steeds weer tegen dezelfde problemen aanlopen? Waarom steeds weer opnieuw al die reorganisaties? De kernvraag zou moeten zijn: we hebben de vinkjes gezet, maar is het nu ook echt goed georganiseerd? Werkt het als geheel? En werkt het ook goed in de praktijk? De Jeugdzorg, met soms wel twintig hulpverleners rond een kind, is een prachtig, maar pijnlijk voorbeeld. Hoe krijgen we de organisatie bij de klant en niet hoe krijgen we de klant (aangepast) bij de organisatie?

In 'Bij welke reorganisatie werk jij?' willen de auteurs de lezer een visie op organiseren en op managen aanreiken. De auteurs laten veel praktijkvoorbeelden de revue passeren, die goed zijn gemanaged maar slecht georganiseerd. Wat is er fout gegaan en hoe zou dat beter kunnen? Zij putten daarbij uit voorbeelden uit de profit- en not-for-profitsector. 'Bij welke reorganisatie werk jij?' is een inspirerend boek dat is voorzien van prachtige foto's, kritische artikelen en verdiepende interviews. Het biedt heldere inzichten en helpt u aan de hand van actuele thema's uw organisatie menselijker, klantgerichter en efficiënter te organiseren.

Specificaties

ISBN13:9789089650221
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:184
Druk:1
Verschijningsdatum:7-8-2009
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

Bij welke reorganisatie werk jij?
Nico Vreeswijk | 10 augustus 2009
Goed gemanaged, maar slecht georganiseerd is het probleem van veel organisaties. Jaap Peters en Hester Heringa beschrijven in 'Bij welke reorganisatie werk jij?' dat managen en organiseren twee duidelijk verschillende dingen zijn, die elkaar soms tegenwerken. Peters is bekend van 'De intensieve menshouderij' en als activist als het gaat om het Rijnlandse model. Hij gaat in zijn nieuwste boek dieper en breder in op de vraagstukken rondom de maakbaarheid van organisaties.
Lees verder
Het verschil tussen managen en organiseren
Hans van der Klis | 11 juni 2009
In zijn nieuwe boek Bij welke reorganisatie werk jij? dat hij schreef in samenwerking met Hester Heringa, betoogt Jaap Peters dat organiseren en managen twee verschillende dingen zijn. ‘Mensen vinden mij vaak een dwarskijker, maar ik vind dat mijn visie getuigt van realisme voor de dagelijkse praktijk’, zegt hij. Eind juni ligt zijn boek op de schappen, maar Management & Literatuur sprak alvast even met de auteur.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
23 stemmen
7
11
3
0
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Peters

Jaap Peters (bedrijfskundige) is auteur van de bestseller Intensieve menshouderij, veelgevraagd spreker over Rijnlands organiseren en organisatie-activist bij DeLimes organisatieontwikkeling. Hij is initiatiefnemer en medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Over Hester Heringa

Hester Heringa (1976) is juriste en bedrijfskundige. De laatste jaren is haar specialiteit organisatieontwikkeling en -verandering. In 2009 publiceerde zij samen met Jaap Peters het boek 'Bij welke reorganisatie werk jij?' over het verschil tussen managen en organiseren.

Andere boeken door Hester Heringa

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Gras groei vanzelf...
2. Waar wordt gegeten, wordt niet gescheten
3. Voorbij de intensieve menshouderij
4. Waar regels zijn, is geen aandacht
5. Over Tijd, American football en The Matrix
6. De medewerker als trekPOP
7. Heb jij je reorganisatieplannen voor dit kwartaal al klaar?
8. Ego of eco?
9. Kritieke succesactoren
10. Waar aandacht is, zijn regels overbodig

Nawoord
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bij welke reorganisatie werk jij?