Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachen vanuit positieve psychologie

Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden

Gebonden Nederlands 2021 9789089656025
Verkooppositie 842Hoogste positie: 809
Nog niet verschenen, verwacht op 23‑11‑2021
29,99

Samenvatting

Mensen lopen om tal van redenen vast in hun werk: hun nieuwe functie is niet wat ze ervan hadden verwacht, ze hebben een moeizame relatie met collega’s of ze twijfelen of een andere baan niet beter bij hen past. Als gevolg van deze wrijving voelen zij zich soms lusteloos, zijn ze moeilijk te motiveren en is het voor hen lastig om zich op hun werkzaamheden te concentreren. En zo ontstaan vervelende situaties waar ze niet altijd alleen uitkomen.

Als coach bied je hulp om het functioneren van deze mensen te verbeteren, zowel persoonlijk als professioneel. Om dat succesvol te kunnen doen, is een psychologische gereedschapskist een essentieel hulpmiddel. Positieve psychologie fungeert daarbij als leidraad: de talenten en kwaliteiten van je cliënt vormen het uitgangspunt voor verdere ontwikkeling. Zo zorg jij als coach dat je cliënt het beste uit zichzelf haalt.

'Coachen vanuit de positieve psychologie' laat je de essentie zien van het begeleiden van cliënten: het begrijpen en positief beïnvloeden van gedrag. Auteur Manon Bongers helpt je jouw cliënten te begeleiden naar een optimaal persoonlijk en professioneel leven.

- Leer coachen aan de hand van concepten uit de positieve psychologie.
- Elk hoofdstuk sluit af met een opdracht uit de dagelijkse coachpraktijk.

Specificaties

ISBN13:9789089656025
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:220
Druk:1
Verschijningsdatum:23-11-2021

Over Manon Bongers

Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organisaties. Ze is trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken 'Psychologie voor managers' en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een organisatie gespecialiseerd in gedragsverandering. Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: 'Psychologie voor managers - leidinggeven aan verschillende karakters' en 'Dealen met je baas - versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega's'.

Andere boeken door Manon Bongers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen vanuit positieve psychologie