Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oekraïners op zolder

Van Kharkiv naar Haarlem, een gevlucht gezin in Nederland

Paperback Nederlands 2022 9789089750815
Verkooppositie 3643Hoogste positie: 3643
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nadat Rusland Oekraïne binnenviel en daar onder het mom van ‘bevrijding’ zijn verwoestende werk begon, vluchtte iedereen weg die vluchten kon. Weg, ver weg van de wrede agressor. Ze vluchtten naar de buurlanden, daarna verspreidden ze zich over Europa. Ook Nederland biedt nu onderdak aan vele tienduizenden Oekraïense vluchtelingen.

Marianne Janssen en echtgenoot Goos, twee zeventigers, zaten aan de televisie gekluisterd. Het besef groeide dat zij aan Oekraïners onderdak moesten bieden. Op zolder hadden ze immers twee voormalige kinderkamers vrij staan.

Maar ja, bedachten ze, mensen in huis… dat kost je natuurlijk wel je privacy! Uiteindelijk hakten ze de knoop door. Goos verbouwde de bovenetage tot een compleet appartement, de kamers werden gemeubileerd en daarna was het wachten op vluchtelingen. De eerste bewoners waren een moeder en haar zoontje. Terwijl de vrolijke, twaalfjarige Ivan al snel Nederlands leerde, hield zijn moeder Nadiya het bij een summier Google Translate. Na een aantal weken bleek, tot verbijstering van Marianne en Goos, waaróm de vrouw zo hardnekkig zweeg.

Na een korte Oekraïne-pauze arriveerden Viktoriia en haar zoontje Yarik, elf jaar oud. Afkomstig uit Kharkiv zagen ze hoe hun stad door de Russen werd kapotgeschoten en bezet. Met slechts een enkele rugzak vluchtten ze en kwamen in Nederland aan. Al snel sloten Viktoriia en Yarik vriendschap met Marianne en Goos.

Specificaties

ISBN13:9789089750815
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:14-10-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oekraïners op zolder