Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Dichter bij Data

Een dialoog over datakwaliteit

Paperback Nederlands 2010 9789090247830
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Dichter bij Data; Een dialoog over datakwaliteit' is een initiatief van de Commissie Datakwaliteit van de DDMA (de Nederlandse vereniging voor dialoogmarketing).

Het marketinglandschap verandert in rap tempo en daarmee verandert ook het beheren van relatiegegevens. Wie de komende jaren niet zorgt dat hij borging van de datakwaliteit in zijn klantprocessen goed regelt, gaat achterlopen. Het boek 'Dichter bij Data' maakt een begin met kennisdeling over datakwaliteit. Dit gebeurt middels essays van specialisten uit het vak. Maar 'Dichter bij Data' bevat ook een gedetailleerde beschrijving van onderzoek dat de commissie Datakwaliteit deed naar trends in datakwaliteit. Verder kunt u genieten van meerdere portretinterviews met kopstukken uit de branche.

Als geen ander heeft de DDMA zich gerealiseerd dat klantinformatie aan de basis staat van het correct bedrijven van dialoogmarketing. In 2005 hebben DDMA-leden de commissie Datakwaliteit in het leven geroepen. De commissie ondersteunt kennisgroei over datakwaliteit met een serie kennissessies en de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Datakwaliteit en de hierbij horende uitreiking van de Data Quality Award. Hieraan voegt de commissie nu dit blijvende aandenken toe: een boek waarin u uitgenodigd wordt het dialoog aan te gaan over datakwaliteit.

Specificaties

ISBN13:9789090247830
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:133
Druk:1
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Henseler

Hans Henseler is sinds augustus 2016 aangesteld als lector bij het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery van Hogeschool Leiden. Daarnaast is hij algemeen directeur en medeoprichter van het bedrijf Tracks Inspector, lid van het College van het Nederlands Register van Gerechtelijk Deskundigen en board member van de Board of Directors van DFRWS, een internationale conferentie op het gebied van digitaal forensisch onderzoek. Hij studeerde Informatica aan de TU Delft en is aan de Universiteit van Maastricht gepromoveerd op het onderwerp Artificiële Neurale Netwerken. In 1992 is hij gaan pionieren op forensisch ICT-gebied en heeft hij de afdeling Digitale Techniek bij het NFI opgezet. Hij was onder andere succesvol bij het ontwikkelen van methoden om elektronische zakagenda’s uit te lezen, die toen al veel door criminelen werden gebruikt. Sindsdien heeft hij voor verschillende bedrijven gewerkt, waar hij ervaring heeft opgedaan met het ontwikkelen van software en het leiden van digitaal forensische laboratoria. Van 1999-2000 was hij leider van de divisie Informatiesystemen bij TNO-TPD in Delft. Deze divisie was destijds haar tijd ver vooruit met geavanceerde oplossingen voor beeldherkenning en robotisering, parallelle computers en kennissystemen, taaltechnologie en ketenlogistiek. Van 2000-2006 was hij als technisch directeur bij ZyLAB verantwoordelijk voor ontwikkeling, testen en de supportafdeling van ZyLAB’s E-Discovery softwareoplossing. Van 2006-2010 was hij director Forensisch Technology Solutions bij PWC Eurofirms waar hij (internationale) E-Discovery-projecten heeft geleid en bedrijven heeft geadviseerd op het gebied van digitaal bewijs in fraudeonderzoeken, waaronder het Bouwfonds-onderzoek in Nederland en het onderzoek naar corruptiepraktijken bij Siemens in Duitsland. Van 2010-2014 was hij als partner bij Fox-IT verantwoordelijk voor de business unit Forensics. Hij was onder andere betrokken bij het forensisch onderzoek in het Diginotar-incident en het faillissement van Econcern en hij gaf met zijn team ondersteuning aan de Freeh Group die toezicht moet houden op de invoering van een compliance programma bij de firma Daimler in Stuttgart.

Andere boeken door Hans Henseler

Inhoudsopgave

Voorwoord
Over DDMA
Over de DDMA Commissie Datakwaliteit

Deel 1: Essays over datakwaliteit
1. Werken aan een veiligere samenleving: de rol van datakwaliteit in analyse van informatie - Hans Henseler
2. Kennis is de sleutel tot identificatie - Holger Wandt
3. A state of denial and and beyond frustration: Better data quality from your web form - Graham Rhind
4. Werken aan gegevenskwaliteit? Meten! - Wil Janssen
5. Namen en Identiteit - Doreen Gerritzen
6. Data Protection and its Information Quality Implications - Daragh O'Brien
7. Hallo met mij? - Arjan van Hessen
8. Overleven in de wervelstorm - Pieter Stroop

Deel 2: Portretinterviews en trends in datakwaliteit
Portret Sabine Palinckx
Portret Cor Molenaar
Portret Rob Wolvekamp
Portret Ed Peelen
Portret Kees Groenewoud
Nationaal onderzoek datakwaliteit, editie 2009

Deel 3: De Data Quality Award
Data Quality Award case Nuon
Data Quality Award case T-Mobile
Data Quality Award case Oxxio
Data Quality Award case Loyalty Lab
Data Quality Award case Wij Special Media
Data Quality Award case RDC
Data Quality Award case Mapscape
Data Quality Award case Vivium

Nawoord
Colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dichter bij Data