Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Reboot je gezondheid in 24 uur

Verander je dagelijkse gewoontes, van opstaan tot slapengaan

Paperback NL 2020 9789090323978
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vanaf mijn 17e had ik een succesvol bedrijf in de muziekindustrie met meer dan 50 man personeel, een extreem hoog salaris, een snelle sportwagen en de bekendste Nederlandse DJ al compagnon. Ondanks mijn uiterlijke succes kampte ik met zware allergieën, slapeloosheid, depressieve gevoelens, te veel buikvet, een slechte huid en nog veel meer gezondheidsproblemen. Naarmate ik zakelijk succesvoller werd verergerden mijn allergiesymptomen elk jaar. Ik werd astmatisch, was jaarrond verkouden en moest dagelijks twee pufjes nemen en bovendien corticosteroïden en meerdere allergiepillen slikken om mijn symptomen ‘onder controle’ te houden.

Ik bezocht diverse bekende artsen en specialisten en allemaal gaven ze hetzelfde advies: blijf deze medicatie gebruiken; dan wordt het niet erger. Ook deden ze uitspraken als: het is erfelijk, je bent ermee geboren en je moet ermee leren leven. Nooit kreeg ik te horen: Hoe slaap je? Rook je, heb je veel stress, beweeg je genoeg? Wat eet je eigenlijk?

Een succesvolle carrière aan de ene kant en aan de andere kant was ik zwaar afhankelijk van de medicatie, altijd moe en gestrest en niet gelukkig. Helaas kon ik toen niet inzien hoe mijn ongezonde leef- en eetgewoontes leidden tot mijn lichamelijke en geestelijke ongezondheid.

Toen ontmoette ik mijn huidige vriendin en gloeilamp in mijn leven, kwam op een nieuw spoor en gooide radicaal het roer om. Met als gevolg dat ik mijn toenmalige bedrijf na tien jaar verliet en bovenal mijn ongezonde voeding en leefstijl vaarwel zei. Mijn vriendin en ik begonnen een bedrijf in biologisch groentesap (www.sap.je) en legden een moestuin aan. Ik veranderde bijna al mijn leef- en eetgewoontes en gooide mezelf in het onderzoek naar ultieme gezondheid, met mijn eigen lichaam als proefkonijn. Alles wat ik leerde, paste ik meteen in de praktijk toe om te testen of het effect had.

Na jaren onderzoek en vele veranderingen voel ik me nu kerngezond. Ik slaap als een os, ben slank en heb geen last meer van depressieve gevoelens, hoofdpijn, ben zelden ziek, astma en allergieën. Al mijn medicatie heb ik 7 jaar geleden in de prullenbak gegooid!

De ervaringen van de reis ik heb gemaakt en wat ik onderweg allemaal heb geleerd wil ik met je delen in dit boek.

De ontdekking die de spil van het boek vormt, is dat we voor ultieme gezondheid ons hele leven en al onze gewoontes kritisch onder de loep moeten nemen. Was het maar zo makkelijk dat gezondheidsproblemen opgelost kunnen worden door één wonderlijke vitaminepil of door een ander hip dieet te volgen. Ultieme gezondheid omvat zoveel meer dan te focussen op één onderwerp zoals heel gezond eten of elke dag flink sporten. Natuurlijk zijn dat al hele gezonde stappen in de goede richting, maar dit blijkt verre van genoeg. Gezondheid bereik je juist door op meerdere punten drastische veranderingen door te voeren en dit voor lange tijd vol te houden: totdat het dagelijkse gewoontes zijn geworden.

Het boek waarnaar ik op zoek was:
Reboot je gezondheid in 24 uur is het boek geworden dat ik destijds zelf zocht, maar niet kon vinden: een boek dat alles over je gezondheid van A tot Z zo beknopt mogelijk in één kaft samenvat. Wat je leest kan je meteen in de praktijk toepassen. Ik neem je mee langs allerlei dagelijkse gewoontes en ochtend-, middag-, avondrituelen. Ik zet een eerlijke en vooral kritische bril op en probeer je aan het denken te zetten over welke (on)gezonde keuzes jij (on)bewust maakt en welk effect dit op je gezondheid heeft. In begrijpelijke taal heb ik alle opgedane kennis en praktijkervaring opgetekend, probeer ik antwoord te geven op al je gezondheidsvragen, geeft ik tips en beschrijf leuke weetjes, afgewisseld met feiten, praktische checklists en een aantal handige recepten waarmee je zelf bijvoorbeeld tandpasta, afwasmiddel of deodorant kunt maken. Dankzij mijn tips en handige checklists kom je erachter hoe jij jouw dagelijkse gewoontes zo kunt veranderen dat je jouw gezondheid en leefomgeving verbetert.

In het boek leer je onder andere:
- Waarom je hurkend zou moeten poepen
- Dat je alleen je huid moet wassen en verzorgen met natuurlijke producten die je ook echt kan opeten.
- Waarom je fruit alleen in het seizoen zou moeten eten.
- Om minder tijd te spenderen op je beeldscherm.
- Hoeveel water je eigenlijk zou moeten drinken op een dag en dat 8 glazen water per dag niet klopt.
- Dat je zeer divers moet bewegen voor lichamelijke gezondheid.
- Dat de lucht in je huis vaak nog meer verontreinigd is dan buitenshuis.
- Hoe je gezonde en ongezonde voeding en producten in de supermarkt herkent.
- Waarom je moet koken met gezonde pannen.
- Waarom je je met koud water zou moeten wassen.
- Dat moderne kauwgom voornamelijk uit plastic bestaat.
- Hoe je op een natuurlijke manier je huis kan schoonmaken.
- Dat je maar enkele kopjes koffie per week zou moeten drinken.
- Waarom calorieën tellen zonde van je tijd is.
- Waarom elektrosmog je gezondheid zou kunnen schaden.
- Hoe je je eigen tandpasta, deodorant en wasmiddel maakt.
en nog zoveel meer!

Als jij openstaat voor verandering kan Reboot je gezondheid in 24 uur jouw gids worden op weg naar meer gezondheid waarmee je niet alleen het leven voor jezelf gezonder inricht, maar ook voor je medemens en de wereld om ons heen.

Specificaties

ISBN13:9789090323978
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:378
Uitgever:Sapje V.O.F.
Verschijningsdatum:29-4-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Waarom dit boek
De ochtendrituelen
Opstaan zonder wekker 
De eerste slok
Het toiletbezoek
De dagelijkse wasbeurt van je lichaam 
Het tandenpoetsritueel
Wat je op je huid smeert, eet je op
Wat trek ik aan vandaag?
Het ontbijt
De middagrituelen 
We verlaten het huis en we gaan aan het werk!
Op het werk 
De kracht van licht
De lucht die we inademen
Straling is overal
De lunch en tussendoor snacken
Over stress en flow
De avondrituelen
Wat eten we vanavond?
Kies biologisch 
Lokaal en uit het seizoen
Vet
Suiker
Zout
Alcohol
Tijd om te koken
Dagelijks schoonmaken
Tijd om naar bed te gaan
Reboot! Je gaat je gewoontes veranderen
De Reboot in een 24 uur-checklist

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Reboot je gezondheid in 24 uur