Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Blockbusters

Waarom kaskrakers de toekomst van de entertainmentindustrie zijn

Paperback Nederlands 2015 9789400504813
Niet leverbaar.

Samenvatting

Waarom zijn entertainmentbedrijven als Warner Bros. en Marvel Entertainment of sterren als Jay-Z en Lady Gaga zo succesvol?

Anita Elberse heeft meer dan tien jaar onderzoek gedaan naar de wereld van media en sport. In 'Blockbusters' legt ze uit hoe de zeer competitieve entertainmentwereld werkt: je bedrijf bouwen rond blockbuster-producten - films, televisieprogramma's, songs en boeken die zeer kostbaar zijn om te produceren en te vermarkten - is de zekerste weg naar succes op lange termijn. Ze onthult waarom er vaak buitenissige bedragen worden betaald voor potentiële blockbusters, waarom supersterren ongelooflijk veel geld verdienen, en hoe digitale technieken het entertainmentlandschap veranderen.

"Overtuigend... Blockbusters van Anita Elberse bouwt voort op haar indrukwekkende academische cv, wat resulteert in een toegankelijk en onderhoudend boek." - Financial Times

"Goede boeken verdienen het om twee keer te worden gelezen – Blockbusters verdient er drie. Lees het eerst voor je plezier. Als je ooit gelezen hebt over de discussie of leiders gemaakt worden of zo geboren zijn, dan vind je dit fantastisch. Lees het dan een tweede keer voor het model van Elberse, dat het proces uitlegt hoe hits en sterren worden gemaakt. Lees het dan een derde keer om aan de hand van haar model te doorgronden hoe andere sterren – politieke leiders, zakenmensen en academici – op dezelfde wijze kunnen worden gevormd. Blockbusters is een heerlijk boek dat je doet nadenken." - Clayton Christensen, auteur van 'The Innovator's Dilemma'

Specificaties

ISBN13:9789400504813
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:432
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:31-12-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Groot, groter, grootst
Jeroen Ansink 14 augustus 2014 Wat is riskanter: een enorme investering in één gigantische productie, of het spreiden van de beschikbare middelen over een groot aantal kleine projecten? Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar in de wereld van de entertainment blijkt het wedden op één paard het veiligst. Smash hits als de Harry Potter-films en Lady Gaga's Born this way zijn geen toeval, maar het resultaat van doelbewuste campagnes, waarbij kosten nog moeite worden gespaard om binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Over Anita Elberse

Anita Elberse is hoogleraar aan de Harvard Business School in Boston. Ten tijde van haar benoeming als hoogleraar was ze achtendertig en een van de jongste vrouwelijke professoren in de geschiedenis van Harvard. Elberse was met haar baanbrekend onderzoek al eerder te gast in ᴅᴡᴅᴅ.

Andere boeken door Anita Elberse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blockbusters