Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontketen je brein

Hoe hyperconnectiviteit en multitasking je hersenen gijzelen en hoe je eraan kunt ontsnappen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401419284
Verkooppositie 582688 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn brein wil halen!

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen... Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

Doordat ze hun brein onvoldoende kennen, doen slimme mensen domme dingen, zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. In dit baanbrekende boek ontsluit hij in zijn bekende glasheldere stijl de recentste kennis over ons denkende brein en toont hij aan welke breinboeien onze hersenen vandaag in een verstikkende klemgreep houden. Maar hij laat ook zien hoe we ze kunnen ontketenen, en reikt concrete tools en tips aan om het beste uit ons brein te halen. Zijn vurige pleidooi voor meer 'slow thinking' in een digitale wereld zal niemand onberoerd laten.

Specificaties

ISBN13:9789401419284
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:424
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:18-11-2014

Expertrecensies (1)

Nico Jong | 13 mei 2015
Informatie- en communicatietechnologie is sterk verweven met ons dagelijks leven. Die technologie is niet het probleem, maar wel de manier waarop we ermee omgaan. Gebruiken we ICT verkeerd dan slaan we ons brein in de boeien in plaats van zijn kracht te vergroten.Lees verder

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
6
0
5
1
5

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
De louterende burn-out
Bertrand Weegenaar 1 juli 2016 Ik hou van persoonlijke verhalen. Vaak zijn dit heldenrollen en volgen ze het Amerikaanse model: vluchteling / kansloos, hard werken, kleine baantjes naar grote droom. Elon Musk bijvoorbeeld. Narigheid komt er niet vaak in voor. Maar wel, doorzetten en alles eruit persen wat er in het leven kan. Er is ook een andere kant die Annegreet van Bergen beschrijft in De lessen van Burn-out dat na 16 jaar is heruitgegeven en deels aangevuld met nieuwe inzichten.
tussen_droom_en_daad
TD&D: Appels en peren moet je niet vergelijken
Ernst ten Heuvelhof 13 mei 2015 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering legt Ernst ten Heuvelhof uit wat de paradox van vooruitgang is.
interview
Theo Compernolle ontmaskert de multitask-mythe
Annegreet van Bergen 2 april 2015 Altijd bereikbaar zijn, multitasken, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen... Ons denkende brein staat onder druk, en dat heeft gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Dat stelt Theo Compernolle in zijn Ontketen je brein. Een gesprek over reflexbreinen, opbergtijd en batch processing.
Alle interviews en artikelen (3)

Over Theo Compernolle

Prof. Dr. Theo Compernolle is een neuropsychiater. Hij werkt als een onafhankelijke internationale consultant, executive (team)coach, trainer en key-note speaker. Hij is adjunct professor aan het CEDEP European Centre for Executive Development in Fontainebleau. Hij doceert en coacht aan business scholen in België, Nederland en Frankrijk, oa het INSEAD in Frankrijk, Vlerick in België en TIAS in Nederland. Hij was voorheen Suez Chair in Leadership and Personal Development aan de Solvay Business School, Adjunct Professor aan het INSEAD, Visiting Professor aan de Vlerick School for Management en Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 1985 adviseert en coacht hij managers en ondernemers, teams en bedrijven bij de emotionele, relationele en fysieke aspecten van leiderschap, in het bijzonder in tijden van stress en verandering. Hij publiceerde meer dan 100 artikels en 8 boeken. Hij startte zijn doctoraal onderzoek over stress in 1976. Zijn ideeën over individuele stress en stress in organisaties vatte hij samen in zijn boek “Stress, Vriend en Vijand” (1989). Dit eerste publieksboek in het Nederlands over stress werd een best-seller en is nog steeds een long-seller. Recent verscheen “BRAINCHAINS. Discover your brain and unleash its full potential in a hyperconnected multitasking world”. Zie www.brainchains.info. De Nederlandse vertaling "Ontketen je brein. Hoe hyperconnectiviteit en multitasking je hersenen gijzelen en hoe je eraan kan ontsnappen" werd meteen een bestseller. Het werd vertaald in het Russisch en Chinees. Er is een internet-learning versie van (voor oa smartphone) beschikbaar in het Nederlands (contact Remco Gerritsma: remco@focuslearningjourneys.nl) Voor mensen die te druk zijn om grondige boeken te lezen verscheen er een beknopte versie (50 pagina’s, 1 onderwerp per pagina van 250 woorden, en 50 illustraties) in het Engels, Frans en Nederlands (Amazon.com) Theo Compernolle studeerde Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, specialiseerde aan de Universiteit van Amsterdam (Neurologie), aan de Universiteit van Leiden (Psychiatrie) en aan de University of Pennsylvania (Systems Therapy). Hij promoveerde tot doctor in de geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij gaf leiding aan (poli)klinische diensten van de Katholieke Universiteit Leuven en Triversum in Amsterdam en Alkmaar. Meer informatie: www.compernolle.com Contact: office@compernolle.com

Andere boeken door Theo Compernolle

Inhoudsopgave

INLEIDING: Is dit een boek voor jou?

DEEL I: Je denkende brein en zijn twee conculega’s
1.We zijn allemaal breinwerkers
2.Niet de ICT-tools zijn het probleem, maar de manier waarop we ze gebruiken
3.Verbijsterende feiten over je hersenen
4.Ons reflecterende brein: jong, uniek en fantastisch, maar…
5.Ons reflexbrein: bliksemsnel omdat het werkt met snelkoppelingen en gewoontes
6.Emoties: op het raakvlak tussen reflex en reflectie
7.Ons archiverende brein: behoefte aan pauzes
8.Kom je denkende en archiverende brein ter hulp

DEEL II: Hoe we onbewust het beste deel van ons brein in de boeien slaan
9.Meer dan alleen een aantasting van je intellectuele productiviteit
10.Breinboei #1. De wortel van het probleem: altijd online zijn
11.Breinboei #2. Multitasking en taakwisseling: de warhoofdige homo interruptus
12.Breinboei #3. Een voortdurend laag niveau van stress verpest de beste prestaties van je reflecterende brein
13.Breinboei #4. Gebrek aan pauzes en slaap
14.Breinboei #5 ligt buiten je invloedssfeer: breinvijandige open kantoren
15.Vier breinboeien gecombineerd. E-mail en zo: massaverstrooiingswapens voor de homo interruptus
16.Een gevaarlijke breinboei: achter je stuur telefoneren (zelfs handsfree)

DEEL III: Hoe je je hersenen uit hun boeien kunt bevrijden. Breinboeibrekers op drie niveaus
17.Eenvoud betekent minder complex, maar eenvoudig is niet hetzelfde als gemakkelijk
18.Breinboeibrekers op het ‘ik’-niveau
19.Breinboeibrekers op het ‘wij’-niveau
20.Breinboeibrekers op het ‘zij’-niveau: al het bovenstaande en…

Conclusie
In een notendop
In drie regels
In een gedicht
Nawoord
Dankwoord
Over de auteur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontketen je brein