Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Groeiparadox

Waarom groeien ondernemingen afremt en pijn doet. En wat eraan te doen.

Gebonden Nederlands 2023 9789401483292
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑03‑2023
34,99

Samenvatting

Ondernemen is als seks in de jaren '50. Er wordt van alles van je verwacht, maar niemand vertelt je wat je precies moet doen. En zelf wil je het ook niet vragen. Dus leer je maar al doende. Met vallen en opstaan. Met een snelgroeiend bedrijf gebeurt dat zo vaak dat een ondernemer de indruk krijgt dat hij niet anders meer doet dan recht klauteren.

Dit boek beschrijft het fenomeen van groeipijnen in zijn theorie: als een onderneming sterk gaat groeien, heeft ze de neiging zichzelf af te remmen. Maar dit boek helpt je daar iets aan te doen. In tien hoofdstukken legt Matty in heldere taal uit wat de meest voorkomende groeipijnen zijn en hoe je ze kan aanpakken. Vanzelfsprekendheden worden onderuitgehaald, mythes doorprikt. Dit boek identificeert de problemen, verklaart ze en reikt oplossingen aan. Elk bedrijf heeft namelijk het potentieel een groeibedrijf te worden. En te blijven.

Specificaties

ISBN13:9789401483292
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2023
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Over Matty Paquay

Matty Paquay leidt Paquay & Associates, een advieskantoor voor groeibedrijven, en is gastprofessor in Business Model Design aan de UHasselt. Matty heeft een eigen, soms afwijkende kijk op wat hij in het bedrijfsleven ziet gebeuren. Dat treft.

Andere boeken door Matty Paquay

Over Bart Lodewyckx

Bart Lodewyckx is gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. Omdat hij al snel ontdekte dat je ondernemers en hun uitdagingen niet leert kennen op recepties, zoekt hij ze op in hun ondernemingen. Zo bezocht hij de voorbije jaren meer dan 250 KMO-ondernemers.

Andere boeken door Bart Lodewyckx

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Groeiparadox