Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Scrum wegwijzer

Een kompas voor de bewuste reiziger (PDF-Download)

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789401806138
10
Voormalig top 10Totaal 47 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Deze 'Scrum Wegwijzer' bevat alle essentiële informatie over het meest toegepaste framework voor Agile softwareontwikkeling.

Dit boek beschrijft alle regels en rollen van Scrum, vanuit een diepgaande beschrijving van de principes en fundamenten van Scrum. Het boek legt veel nadruk op het begrijpen van de regels van Scrum, het waarom. Het boek voegt echter ook historische context toe, en eindigt met een beschouwing over de toekomst van Scrum.

De auteur, Gunther Verheyen, is een gerenommeerd Scrum professional in de lage landen. Vanuit zijn passie en ervaring schreef hij dit boek dat compleet en toch beperkt in omvang is. Zijn boek geeft zijn opvatting weer dat Scrum een levend verhaal moet zijn, een reis die je onderneemt. Hij vatte deze wegwijzer op als dé wegwijzer bij je reis. Ken Schwaber, die samen met Jeff Sutherland Scrum creëerde, betitelt deze 'Scrum Wegwijzer' als de beste beschrijving van Scrum momenteel beschikbaar.

De Professional Scrum Trainers en coaches van Scrum.org, de organisatie van Ken Schwaber, raden hun studenten dit boek aan als naslagwerk (ofwel als opfrisser) en als studieboek bij de voorbereiding op de Scrum-examens.

Specificaties

ISBN13:9789401806138
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:6-4-2016
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (2)

Scrum wegwijzer - Een kompas voor de bewuste reiziger
Henny Portman | 29 juni 2016
Gunther Verheyen, partner bij Scrum.org, is de auteur van het boekje Scrum wegwijzer. Een kompas voor de bewuste reiziger. Het boekje geeft je een compleet overzicht van Scrum, het raamwerk voor software/product ontwikkeling. Het boek is onderverdeeld in vier hoofdstukken: het agile paradigma, Scrum, technieken versus regels en de toekomst van Scrum.Lees verder
Scrum Wegwijzer
Sjors Meekels | 20 mei 2016
In 20 jaar tijd heeft Scrum zich bewezen en gevestigd als het de-facto standaard framework in het vakgebied van softwareontwikkeling. Ondanks dit grote succes bevinden veel organisaties zich nog volop in de Agile transitie. De ervaren professional in het veld heeft een blijvende behoefte aan een goed beknopt overzicht van het populaire framework.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Scrum Wegwijzer
Gunther Verheyen 8 april 2016 Scrum is wereldwijd de meest toegepaste methode voor Agile productontwikkeling, en kende ook in Nederland een exponentiële groei. Gunther Verheyen stelt vast dat de massale invoering van Scrum niet steeds gepaard gaat met een goed begrip van Scrum. Hij betreurt de gemiste kansen om betere en betrouwbaardere softwareproducten te creëren door een effectievere kennis en gebruik van Scrum. Daarom schreef hij de Scrum Wegwijzer. Een preview.

Over Gunther Verheyen

Gunther Verheyen calls himself an independent Scrum Caretaker. Gunther is a longtime Scrum professional (2003). After a standing career as a consultant, he became partner to Ken Schwaber, co-creator of Scrum, and Director of the Professional Scrum series at Scrum.org (2013-2016). Gunther nowadays engages with people and organizations as an independent Scrum Caretaker, advising teams and organizations, training, writing, reflecting and speaking. Gunther created the bestselling book "Scrum - A Pocket Guide" in 2013. A second edition was published in 2019. Ken Schwaber recommends his book as 'the best description of Scrum currently available' and 'extraordinarily competent'. In 2016 the Dutch translation was published as "Scrum Wegwijzer". In 2017 the German translation was released as "Scrum Taschenbuch". Other translations are planned for 2019. Nederlands Gunther Verheyen noemt zichzelf independent Scrum Caretaker. Gunther is een ervaren Scrum professional (2003). Na een lange carrière als consultant, werd hij de partner van Ken Schwaber, mede-uitvinder van Scrum, bij Scrum.org en verantwoordelijk voor het Professional Scrum aanbod (2013-2016). Vandaag werkt Gunther met mensen en organisaties samen als independent Scrum Caretaker, als adviseur voor teams en de organisatie, als opleider, auteur en spreker. Gunther schreef de bestseller "Scrum - A Pocket Guide" in 2013. De tweede editie kwam in 2019 op de markt. Ken Schwaber beveelt zijn boek aan als ‘de beste beschrijving van Scrum momenteel beschikbaar' en ‘uitzonderlijk competent'. In 2016 kwam de Nederlandse vertaling op de markt als "Scrum Wegwijzer". In 2017 werd de Duitse vertaling gepubliceerd als "Scrum Taschenbuch". Meer vertalingen staan op stapel voor 2019.

Andere boeken door Gunther Verheyen

Inhoudsopgave

Voorwoord door Ken Schwaber
Inleiding
Reviews

1 Het Agile paradigma
1.1 Een ingrijpende verschuiving
1.2 De oorsprong van Agile
1.3 Een definitie van Agile
1.4 Het iteratief-incrementeel continuüm
1.5 Agility kan niet gepland worden

2 Scrum
2.1 Scrum is een open huis
2.2 Scrum, of de betekenis van een naam
2.3 Wat zie ik daar, een gorilla?
2.4 Een framework, geen methodologie
2.5 Het spel spelen
2.6 Kernprincipes van Scrum .
2.7 De kernwaarden van Scrum

3 Technieken versus regels
3.1 Visualisatie van voortgang
3.2 De vragen van de Daily Scrum
3.3 Product Backlog refinement
3.4 User Stories
3.5 Planning Poker
3.6 Sprint-lengte
3.7 Scrum op grotere schaal toegepast

4 De toekomst van Scrum
4.1 Ja, dit is Scrum. En…
4.2 De mogelijkheden van het optionele product
4.3 Scrum stroomopwaarts

Bijlage A: Scrum begrippenlijst
Bijlage B: Literatuur
Trefwoordenregister
De auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scrum wegwijzer