Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
VOORDEEL - 45% korting

Een gezonde krimp. De kredietcrisis en duurzaam bankieren

Paperback Nederlands 2009 9789460031991
Verkooppositie 999999936 dagen in de top 100
Dit product is niet meer leverbaar
VOORDEEL - 45% korting

Samenvatting

Aan het eind van zijn loopbaan raakt Bert Heemskerk als topman van de Rabobank verzeild in de heftigste crisis in de financiële wereld sinds mensenheugenis. De opmerkelijke gebeurtenissen die wereldwijd plaatsvonden tussen medio 2007 en nu hebben Heemskerk, die in juni 2009 met pensioen gaat, geïnspireerd tot het schrijven van dit boek. In 'Een gezonde krimp' schetst hij zijn persoonlijke visie op hoe het zover heeft kunnen komen. Waar kwamen al die zeepbellen opeens vandaan? Hebben de toezichthouders zitten slapen? Waren de bankiers nou echt zo onschuldig? En wie hebben er verder nog een rol gespeeld?

Heemskerk blikt ook vooruit. De financiële wereld krijgt met deze crisis namelijk ook een geweldige kans. De kans om beter en duurzamer uit de puinhoop te herrijzen en weer een solide steunpilaar te worden voor toekomstige economische ontwikkelingen. Maar hoe moet dat worden aangepakt? Voor het eerst geeft een topman uit de Nederlandse bankwereld zijn visie op de gang van zaken. 'Een gezonde krimp' is geen whodunnit. Er wordt ook geen sorry gezegd. Het is de unieke kijk van een oude rot in het vak.

Specificaties

ISBN13:9789460031991
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:206
Druk:1
Verschijningsdatum:29-6-2009
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (1)

Bankieren uit naastenliefde
Rob Hartgers | 1 september 2009
In november 2008 toog Bert Heemskerk,toen nog topman van de Rabobank, samen met negen collega-bankiers naar de Tweede Kamer. De Vaste Kamercommissie voor Financiën wilde weten hoe de bankiers dachten over de kredietcrisis. Heemskerk had zich terdege voorbereid, maar kreeg de kans niet om zijn verhaal te doen, schrijft hij in het voorwoord van Een gezonde krimp.Lees verder

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Bert Heemskerk: ‘Beter een implosie dan een explosie’
Rob Hartgers 1 oktober 2009 De crisis is nog lang niet voorbij, denkt voormalig Rabobank-topman Bert Heemskerk. Zoals vroeger wordt het nooit meer. We moeten ons voorbereiden op een blijvende krimp. Hij schreef er het boek Een gezonde krimp over.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Bert Heemskerk

Bert Heemskerk (1943) startte zijn bankiersloopbaan veertig jaar geleden bij Amro bank. Hij werkte onder meer in Amsterdam, Japan, Dubai en Londen. Van 1988 tot halverwege 1991 bekleedde Heemskerk de functie van Directeur Generaal Binnenland bij ABN AMRO Nederland, waarna hij in 1991 voorzitter werd van de Raad van Bestuur van F. van Lanschot Bankiers N.V. In december 2002 volgde de overstap naar de Rabobank, waar hij voorzitter werd van de raad van bestuur. Voordat hij bankier werd, studeerde hij Europese Wetenschappen in Maastricht, waarna Zweeds, Spaans, filosofie, theologie en ten slotte ook economie volgden aan universiteiten en onderwijsinstellingen in Frankfurt, Parijs, Tübingen en Rotterdam.

Andere boeken door Bert Heemskerk

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding - De hoorzitting

1. Op hol geslagen prijzen
2. Zeepbellen blazen
3. Onverwachte gebeurtenissen
4. Wolven in schaapskleren
5. Zondebokken
6. Ze stonden erbij en keken ernaar
7. Over bonussen en graaiende bankiers
8. Het einde van de financiële dinosaurussen
9. Terug naar af
10. Amsterdam centrum duurzaam bankieren
11. Teloorgang van dé Bank
12. De Nederlandse hypothekenmarkt: een witte raaf?
13. Een unieke crisis
14. Economisch onweer
15. De overheid gaat bankieren
16. Depositogarantiestelsel gaat op de schop
17. Minder doen soms beter, maar niets doen geen optie
18. Schuldig of onschuldig
19. Vrijheid met beperkingen
20. Een gezonde krimp

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een gezonde krimp. De kredietcrisis en duurzaam bankieren