Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uitgekleed

Hoe onze welvaart verdween

Paperback Nederlands 2009 9789460032219
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Uitgekleed' van econoom en oud-minister Eduard Bomhoff is het verhaal van de huidige crisis, uitgelegd in honderd korte en toegankelijke hoofdstukken. Het bevat geen gemakkelijke kritiek achteraf op politici en bankiers, maar is een zo precies en objectief mogelijke analyse van de eerste twee crisisjaren. Honderd illustraties geven de details weer van een wrede financiële neergang. Korte, heldere teksten lichten de dynamiek van financiële markten en macro-economie toe. De lezer krijgt zo de feiten en gegevens om zelf te oordelen.

Bomhoff stelt de diagnose. Hij gaat in op de dynamiek en de voorspelbaarheid van beurzen en huizenprijzen, schetst hoe Fortis en ING even roekeloos waren als de grote Amerikaanse banken, en analyseert het falen van De Nederlandsche Bank in het Icesave-drama. Hij laat zien waarom de scenario's voor Europa somberder zijn dan voor de Verenigde Staten. En hij legt uit waarom deze crisis economen diep verdeelt.

Specificaties

ISBN13:9789460032219
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
0
0
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eduard Bomhoff

Eduard Bomhoff (1944) is hoogleraar economie aan de University of Nottingham in Kuala Lumpur (Maleisië). Hij adviseerde grote pensioenfondsen en professionele beleggers. Hij publiceerde ook 'Liever een gouden handdruk' en de bestseller 'Blinde ambitie. Mijn 87 dagen met Zalm, Heinsbroek en Balkenende'.

Andere boeken door Eduard Bomhoff

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Drie oorzaken
2. Eerdere crises
3. Over de top
4. Crisis
5. Overleven
6. Controverses
7. Trends

Personenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uitgekleed