Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting

Operatie Blauw

Weg met de bureaucratie bij de Nederlandse politie

Paperback Nederlands 2010 9789460032967
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
12,50
9,95
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Het gaat niet goed met de Nederlandse politie. Agenten klagen over bureaucratie en 'targetterreur': ze moeten bonnen schrijven, of het nu zin heeft of niet. Korpschefs en burgemeesters bakkeleien over de vraag wie nu eigenlijk de baas is over de politie. Automatisering blijft een geldverslindend en tijdrovend drama, met als gevolg haperende computers en gefrustreerde agenten. Dure externe adviseurs zijn nodig om de systemen draaiend te houden.

De Nederlandse politieorganisatie kraakt in haar voegen. De 26 verschillende korpsen gedragen zich als kleine koninkrijkjes die alles zelf willen doen. Die versnippering kost ontzettend veel geld en mankracht. De politie heeft er de afgelopen jaren veel geld en mensen bij gekregen om aan de toegenomen vraag naar veiligheid te voldoen. Die extra mensen zijn niet of nauwelijks op straat of bij de recherche terechtgekomen, maar vooral in de bureaucratie.

Het is zomaar een greep uit het recente nieuws. Het is duidelijk: de Nederlandse politie zit in een de crisis. In 'Operatie Blauw' beschrijft Bart de Koning wat er mis is, hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat we er aan kunnen doen. Het boek is uiterst actueel omdat het nieuwe kabinet de politie ingrijpend wil reorganiseren. Het nieuwe kabinet wil de 26 koninkrijkjes omsmeden tot een landelijk korps, verdeeld in 10 regio's. Dat levert besparingen op van honderden miljoenen euro's. Bovendien kunnen duizenden politiemensen, die nog een ondersteunende functie hebben, gaan doen wat ze moeten doen: boeven vangen.

Specificaties

ISBN13:9789460032967
Trefwoorden:management, politie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:1
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bart de Koning

Bart de Koning is onderzoeksjournalist. De Koning studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte onder meer voor Quote, FemBusiness en HP/De Tijd. Tegenwoordig is hij zelfstandig journalist, gespecialiseerd in politie, veiligheid, fraude, terrorismebestrijding en privacy. Hij schrijft over de politie voor De Correspondent en publiceert daarnaast in de Volkskrant, Vrij Nederland, Maarten en Justitiële Verkenningen.

Andere boeken door Bart de Koning

Inhoudsopgave

Voorwoord en dankbetuiging

Inleiding: een knietje in de Zijlstraat
Het automatiseringsdrama
Een korte geschiedenis
Boeven vangen of blauw op straat
Het bureaucratische monster
Intermezzo: verslaafd aan consultants
De dode hoek van de driehoek
Teveel fouten
Hoe kan het slimmer?

Noten

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Operatie Blauw