Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De verpanding

Kunst verdwijnt waar Rabo verschijnt. Hoe de Rabobank op de kunst van haar klanten jaagt

Paperback Nederlands 2015 9789460210198
Verkooppositie 2667
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wim Koperberg en Tessa van Veen kennen elkaar niet, maar hebben allebei een grote liefde voor kunst en ondernemerschap. In 2007 en 2008 sluiten de twee kunstverzamelaars een lening af bij de Rabobank.Van Veen kan hiermee een museumpand financieren, Koperberg gebruikt het krediet voor zijn winkel en galerie.

Wanneer de ambitieuze plannen van de twee kunstliefhebbers door externe omstandigheden op een teleurstelling uitlopen, opent de Rabobank de jacht op hun kunstcollecties. De bank rommelt met pandaktes, intimideert en achtervolgt haar klanten en maakt listig gebruik van hun vertrouwen. Alles lijkt geoorloofd in de jacht op de kunstwerken.De Verpanding is een waargebeurd verhaal over twee ondernemers die vechten tegen de macht van de bank. Zij zijn niet de enigen die deze strijd voeren. Veel mensen hebben na 2008 te maken gekregen met ingewikkelde schuldproblematiek. 'De Verpanding' laat het menselijke gezicht zien van het gevecht voor rechtvaardigheid waarin vele onschuldige mensen ongewild in terecht zijn gekomen.

'De Verpanding' is geschreven door Paulien Derwort, in opdracht van Stichting Restschuld Eerlijk Delen (R.E.D.). De stichting komt op voor mensen die door toedoen van hun bank in de problemen zijn geraakt, voornamelijk door restschulden. Wilt u de stichting steunen? Dat kan. Ga naar www.keerdebank.nl. Daar vindt u meer informatie over de zaken van Koperberg en Van Veen, maar u kunt er ook uw eigen verhaal delen of doneren aan de stichting R.E.D.

Specificaties

ISBN13:9789460210198
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:24-4-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De verpanding