Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktische gespreksvoering

Basisvaardigheden voor sociale opleidingen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789460947391
Niet leverbaar.

Samenvatting

De titel van dit boek Praktische gespreksvoering dekt de lading. Het boek begint met gesprekken uit de praktijk van alledag zoals ook jij ze voert. Veel doe je daarbij waarschijnlijk goed. Maar door erover te lezen en vooral door te oefenen, leer je hoe het nog beter kan. In dit boek en op de daarbij behorende website staan oefeningen.
Je vindt er ook theorie die je in de praktijk kunt toepassen. Je krijgt handvatten om naar je eigen gesprek te kijken. Centraal staat het gesprek met iemand die een probleem heeft en om advies bij je komt. Dan is het nodig dat je kunt luisteren naar feiten, meningen en gevoelens. Dat leer je stap voor stap in de eerste hoofdstukken. In de latere hoofdstukken leer je hoe je slecht nieuws brengt en hoe je het gesprek aangaat met iemand uit een andere cultuur. Het slothoofdstuk laat zien hoe je met de Human Social Functioningmethode iemand kunt laten praten over gedrag, om zo bij gevoelens te komen.

Praktische gespreksvoering is geschreven voor mensen die opgeleid worden tot een beroep waarbij gesprekken een onderdeel vormen. Dit boek geeft zoveel inzicht in de theorie en praktijk van het gesprek en is zo systematisch opgebouwd, dat ook de ervaren professional hiermee zijn vaardigheden kan bijspijkeren.

Op grond van wensen uit het werkveld zijn in deze tweede druk een aantal wijzigingen aangebracht, vooral in het centrale hoofdstuk over het probleemverhelderend gesprek. Dat betekent dat de gedeelten die eraan voorafgaan en die erop volgen anders gestroomlijnd zijn. Ook de website voor studenten en die voor docenten is herzien en uitgebreid.

Specificaties

ISBN13:9789460947391
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:232
Druk:2
Verschijningsdatum:30-5-2013

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wim Donders

Drs. Wim Donders studeerde Sociale Pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tijdens zijn afstuderen gaf hij trainingen in sociale vaardigheden aan leerkrachten. Hij was 32 jaar docent gespreksvoering en coach aan de Fontys Hogeschool Personeel en Arbeid, tegenwoordig: HRM en Psychologie. Tot 2007 gaf Wim ook trainingen in gespreksvoering aan de propedeuse Toegepaste Psychologie.

Andere boeken door Wim Donders

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Gesprek
3. Feitengesprek
4. Attitudegesprek
5. Probleemverheldenend gesprek
6. Slecht-nieuwsgesprek
7. Interculturele communicatie
8. De Human Social Functioningmethode van Eugene Heimler

Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktische gespreksvoering