Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uit elkaar gaan; van scheiding tot nahuwelijk

Paperback Nederlands 2012 9789461051646
Niet leverbaar.
25,30

Samenvatting

Wanneer is scheiden voor partners de beste oplossing en hoe gebeurt het respectvol? Een scheiding is een emotioneel ingrijpende gebeurtenis, waarbij mensen ook te maken krijgen met allerlei juridische consequenties.

Met dit boek wordt niet alleen tijdens het scheiden weloverwogen gehandeld, maar ook in de periode er na. Aan de hand van zeven stappen krijgen de scheidende partijen inzicht in hun situatie. Veel zaken zijn namelijk zelf te regelen, zoals het opstellen van een ouderschapsplan en convenant, maar ook het nadenken over de alimentatie. Dit helpt om goed voorbereid naar een advocaat te gaan en daarna te werken aan een zo prettig mogelijk ‘nahuwelijk’.

Specificaties

ISBN13:9789461051646
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Verschijningsdatum:27-5-2016
Hoofdrubriek:Juridisch
Serie:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jocelyn Weimar

Jocelyn Weimar startte in 2001 als een van de mediators van de pilot Mediation Naast Rechtspraak. Onder andere door rechtbanken en maatschappelijke dienstverleners wordt naar haar kantoor, Kwintens Mediation in Culemborg, doorverwezen. Zij wordt als (gecertificeerd) NMI- & IMI-mediator regelmatig gevraagd voor expertmeetings (onder andere Raad voor Rechtsbijstand (RvR) en Justitie) om te brainstormen over onderwerpen binnen (echt-) scheidingen en omgangsregelingen. Door de jaren heen heeft zij haar mediationervaringen opgetekend en hieruit is de ScheidingsNavigator ontstaan die zij samen met Francine ten Hoedt tot een toolkit heeft gevormd. Samen geven zij hierin workshops en lezingen.

Andere boeken door Jocelyn Weimar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit elkaar gaan; van scheiding tot nahuwelijk