Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarden die werken

Bruggen slaan naar een flexibele arbeidsmarkt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789461261625
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat doet u met schommelingen in uw personeelsbestand? Hoe zorgt u dat u snel beschikt over de juiste mensen als daar behoefte aan is? Hoe voorkomt u hoge kosten bij een reorganisatie? Een ding is zeker. Als u niets doet, eindigt u als kruideniersketen De Gruyter: failliet.

Als werkgever wilt u flexibel inspelen op de continu veranderende arbeidsmarkt, maar hoe? Probeer het eens met het Gelders Arbeidsmarkt Model (GAM), een praktisch waardenmodel, waarmee u werknemers serieus neemt en flexibel inzet.

WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, besloot in 2013 om het niet te laten bij praten over een vernieuwde, flexibele arbeidsmarkt. Samen met haar leden en Reflect (Universiteit van Tilburg) introduceerde zij een vernieuwd arbeidsmarktdenken: het Gelders Arbeidsmarkt Model. Daarmee zette zij praktische stappen. Zonder inmenging van de overheid bracht WZW met verschillende initiatieven, zoals het Transitiebedrijf, het gedachtegoed in de praktijk en maakt zij waar wat iedereen wil: mensen inzetten waar ze willen werken en nodig zijn.

In deze bundel geven zeven auteurs hun visie op de flexibele arbeidsmarkt en de potentie van het Gelders Arbeidsmarkt Model. Lees hoe zij het hebben aangepakt, en bedenk wat deze werkwijze voor u kan betekenen.

Specificaties

ISBN13:9789461261625
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:16-12-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Arno Spitters

Arno Spitters weet zich als directeur van WZW te verbinden met de werkgevers Zorg en Welzijn in Gelderland. Met ervaring vanuit het bedrijfsleven en met begeleiding van reorganisaties en veranderprocessen binnen zowel commerciële dienstverlening als in de zorg is hij altijd op zoek naar innovatie, effectiviteit en efficiency om antwoorden te realiseren op arbeidsmarktverschuivingen en organisatievraagstukken.

Andere boeken door Arno Spitters

Inhoudsopgave

Inleiding
Bruggen slaan naar een flexibele arbeidsmarkt

1. Visie en waarden van het Gelders Arbeidsmarkt Model
2. De (kwetsbare) mens centraal
3. Wat gebeurt er als u niets doet?
4. Van denken naar doen
5. Bruggen slaan naar de praktijk
6. Organiseren vanuit vertrouwen
7. Leiderschap bij jezelf brengen

Over de auteurs
Referenties
Colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarden die werken