Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Do we have a deal?

Succesvol onderhandelen in andere culturen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789461262240
Direct te downloaden

Samenvatting

Is je gesprekspartner stil omdat de etiquette dit voorschrijft, of is hij gewoon verlegen? Moet je op je strepen staan en een contract afdwingen, of wordt dat als onbeleefd ervaren? Is de uitgebreide lunch een teken van waardering, of van afstand?

In dit soort situaties heb je niets aan traditionele vooroordelen.

In dit boek leer je aan de hand van zes unieke cultuurkenmerken beter omgaan met mensen uit andere culturen. De volgende keer weet je of je moet streven naar consensus of moet gaan voor de confrontatie. Of je haast moet maken, of de tijd moet nemen. Talloze voorbeelden van mislukte en succesvolle onderhandelingen laten zien wat werkt, en wat niet.

Specificaties

ISBN13:9789461262240
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:16-3-2017
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Do we have a deal? - Aanrader voor internationaal ondernemers
Rob van Nes | 2 augustus 2017
Jan Vincent Meertens, auteur van Do we have a deal? is een wereldreiziger, dat blijkt uit alles. Een man die veel meer heeft meegemaakt dan het overgrote deel van de zakenreizigers.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

column
Machtsconcentratie in Turkije is niets nieuws
Jan Vincent Meertens 21 april 2017 Europa kijkt met grote zorg naar de machtsconcentratie die in Turkije plaatsvindt. Machtsconcentratie is niets nieuws in Turkije.
interview
Jan Vincent Meertens: ‘In cultureel opzicht zijn Nederlanders buitenbeentjes’
Erik de Vries 13 april 2017 Na vele omzwervingen over de wereld moet Jan Vincent Meertens constateren dat ‘De Nederlander’ cultureel gezien nogal een buitenbeetje is. Hij schreef een boek over de do’s & dont’s van het onderhandelen met mensen in andere culturen, waarmee hij de lezer een kans wil geven zich bewuster voor te bereiden op het aangaan van een afspraak met de Ander: Do we have a deal? ‘Consensusgerichtheid vind je in maar weinig culturen, en vergeleken met bijvoorbeeld de typisch Angelsaksische winner takes all-mentaliteit, willen wij nog wel eens naïef overkomen.’
preview
Jan Vincent Meertens: Ons belang is een zachte Brexit
Jan Vincent Meertens 29 maart 2017 Jan Vincent Meertens, auteur van Do we have a deal? - Succesvol onderhandelen in andere culturen, blogt over de culturele ins en out van de Brexit. Wat kunnen de verschillende partijen verwachten?
preview
Do we have a deal? - Succesvol onderhandelen in andere culturen
Jan Vincent Meertens 27 februari 2017 In Do we have a deal? leer je aan de hand van zes unieke cultuurkenmerken beter omgaan met mensen uit andere culturen. Talloze voorbeelden van mislukte en succesvolle onderhandelingen laten zien wat werkt, en wat niet. Een preview.

Over Jan Vincent Meertens

Jan Vincent Meertens heeft jarenlange ervaring met internationaal onderhandelen als ondernemer, expat en internationaal onderhandelaar. Hij is partner van cultureel instituut Itim International, gastdocent bij onder meer Nyenrode Business University en NHTV/Penn State University en werkt als trainer en adviseur voor onder meer de Europese Unie.

Andere boeken door Jan Vincent Meertens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Do we have a deal?