Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gezocht: Hofnar (m/v)

Werken aan je reflectieve vermogen

Paperback Nederlands 2021 9789461264466
Verkooppositie 2943
Nog niet verschenen, verwacht op 23‑09‑2021

Samenvatting

Ieder mens heeft een blinde vlek. Waar zit die van jou?

Het is gevaarlijk om alleen ja-knikkers om je heen te verzamelen. Want wie wijst jou dan op je fouten? Wie vertelt jou de onverbloemde waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? Voor de broodnodige reflectie heb je kritische mensen om je heen nodig. Wat je nodig hebt, is een hofnar.

De hofnar was eeuwenlang degene die het reflectieve vermogen van de koning vergrootte. Maar wie was die hofnar eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren in de huidige werkomgeving? In dit boek ontdek je hoe we anderen kunnen inzetten om het reflectieve vermogen van onszelf en de mensen om ons heen te verbeteren. Alle praktische handvatten en herkenbare cases in het boek zullen je inspireren om actief met reflectie aan de slag te gaan.

"Een spiegel maak je niet knapper en een hofnar maakt je niet slimmer. Maar reflecteren zorgt er wel voor dat je een eerlijk beeld krijgt van jezelf."

Specificaties

ISBN13:9789461264466
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:23-9-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Interviews en artikelen (3)

column
Juri Hoedemakers - De 16 functies van de hofnar: #2 Adviseur
Juri Hoedemakers 3 juni 2021 Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Hoe vergrootte hij het reflectieve vermogen van de koning? En wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren?
column
Juri Hoedemakers - De 16 functies van de hofnar: #1 Entertainer
Juri Hoedemakers 3 mei 2021 Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Hoe vergrootte hij het reflectieve vermogen van de koning? En wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren?
column
Juri Hoedemakers - De hofnar, een spiegel voor leiders
Juri Hoedemakers 1 april 2021 Leiders en leidinggevenden lopen het gevaar om alleen maar jaknikkers om zich heen te verzamelen. Maar ook leiders zijn gewoon mensen en maken nu eenmaal fouten. Wie wijst de leider daarop? Wie vertelt hem of haar de onverbloemde waarheid? Vroeger hield de hofnar de koning die spiegel voor...
Alle interviews en artikelen (3)

Over Juri Hoedemakers

Juri Hoedemakers (1987) is een verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen helpt om beter samen te werken en net even anders naar situaties te kijken. Tijdens een masterstudie aan de Erasmus Universiteit verdiepte hij zich in het belang van de hofnar in moderne organisaties. Voor zijn studie kreeg hij de prijs voor de beste scriptie van het jaar.

Andere boeken door Juri Hoedemakers

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gezocht: Hofnar (m/v)