Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van big brother tot hersenhype

de psycholoog in de praktijk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789461274571
Niet leverbaar.
13,95

Samenvatting

ADHD, ASS, DSM, IQ, PTSS: de alfabetsoep wordt steeds dikker. Je krijgt overal met de `psy te maken: op het consultatiebureau, op school, bij de huisarts, op het werk en in het bejaardentehuis. Maar wat houdt dit vak precies in? En wat is er maatschappelijk en wetenschappelijk veranderd sinds de psychologen zich verenigden in het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)?

In dit boek buigt auteur Jaap van Ginneken zich over het geweten van de psychologie. Hoe gaat de beroepsvereniging om met gewetensvragen, en met ontsporingen zoals die van Diekstra en van Stapel? Kwesties zoals de betrouwbaarheid van ooggetuigen, de depressie-epidemie, gerechtelijke dwalingen, gezinsdramas, satanisch misbruik en hulpverlening na rampen geven inzicht in de dilemmas uit de dagelijkse beroepspraktijk.

Deze 'mentaliteitsgeschiedenis' verschijnt bij het 75-jarig jubileum van het NIP, de beroepsvereniging van psychologen. De auteur behandelt thema's en kwesties uit de beroepspraktijk en schildert ondertussen een boeiende geschiedenis van het NIP, met de nadruk op de periode 1988-2013.

Dit boek brengt op levendige en leesbare manier in kaart wat er de laatste decennia gespeeld heeft, en biedt een mooie inspiratiebron voor bestaande en aankomende psychologen.

Specificaties

ISBN13:9789461274571
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:214
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:14-12-2013
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van big brother tot hersenhype