Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vergeten weten - Een aanmoediging tot leiderschap in transformatieprocessen

Gebonden Nederlands 2013 9789462033177
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat faciliteert individuele transformatieprocessen, (hoe) kunnen we deze inzichten vertalen naar inzichten voor organisatieontwikkeling en wat is de rol van leiderschap hierin?

Dat zijn de centrale vragen in het boek 'Vergeten weten'. Vaak weten we diep in ons hart wel wat we moeten doen en toch doen we het niet. Waarom is dat? Omdat we altijd maar doorrennen en de tijd en ruimte niet nemen om na te denken over vragen die iedereen zich met regelmaat zou moeten stellen? Vragen als: waarom doen we wat we doen, doe ik wat ik werkelijk belangrijk vind en wat houdt me daarin tegen?

In dit boek wordt u aangemoedigd om oude, vanzelfsprekende patronen los te laten evenals meer-van-hetzelfde oplossingen. Hierdoor kan nieuwe ruimte ontstaan voor vragen en eigenwijze antwoorden. Een nieuwe ruimte waarin we beter leiding kunnen nemen over ons eigen leven en het beste uit onszelf en anderen naar boven kunnen halen.

De schrijvers nemen ons mee op 'reis' en staan op zogenoemde pleisterplaatsen stil bij thema's die te maken hebben met transformatieprocessen, organisatieontwikkeling en leiderschap.

"De reisverhalen van Wanda Straatman en Angelique Schueler zijn voor mij mede een inspiratiebron geweest om een leercommunity op te richten voor mensen die zich verder willen ontwikkelen in het co-creëren van het nieuwe leiderschap. Wanda en Angelique zijn inspirerende voorbeelden en koplopers en ik ben ervan overtuigd dat hun boek u zal uitdagen om op zoek te gaan naar uw eigen inspiratie en 'vergeten weten'!" - Paulien Assink - Pionier in Authentiek Leiderschap

Specificaties

ISBN13:9789462033177
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:192
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wanda Straatman

Wanda Straatman is samen met Angelique Schueler de foundingmother en 'reisleider' van een bijzonder en succesvol leiderschapsprogramma: 'De Innerlijke Krijger' voor VU medisch centrum. In dit programma wordt aan leiders op sleutelposities in de organisatie een setting geboden die hen in staat stelt op zoek te gaan naar hun oorspronkelijke, authentieke kracht om van daaruit invulling te geven aan (dienend) leiderschap.

Andere boeken door Wanda Straatman

Over Angelique Schueler

Angelique Schueler is samen met Wanda Straatman de foundingmother en 'reisleider' van een bijzonder en succesvol leiderschapsprogramma: 'De Innerlijke Krijger' voor VU medisch centrum. In dit programma wordt aan leiders op sleutelposities in de organisatie een setting geboden die hen in staat stelt op zoek te gaan naar hun oorspronkelijke, authentieke kracht om van daaruit invulling te geven aan (dienend) leiderschap.

Andere boeken door Angelique Schueler

Inhoudsopgave

Voorwoord

Vertrekpunt: voorbereidingen
Pleisterplaats 1: Waarnemen en creëren
Pleisterplaats 2: Transformatie
Pleisterplaats 3: Tijd
Pleisterplaats 4: De kunst van het loslaten
Pleisterplaats 5: Vrijheid in verbinding
Pleisterplaats 6: Organisaties in beweging
Pleisterplaats 7: De waarde van een crisis
Pleisterplaats 8: Leiderschap in essentie
Pleisterplaats 9: Leiderschap in uitvoering
Thuiskomst: Pijlers voor transformatieprocessen
The making of...

Dank
Over de auteurs
Illustraties
Noten
Inspiratiebronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vergeten weten - Een aanmoediging tot leiderschap in transformatieprocessen