Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

OR in conflict

Paperback Nederlands 2012 9789462150539
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek gaat over ondernemingsraden en conflicten. Of, anders gezegd, dit boek is bedoeld voor ondernemingsraden die een conflict hebben en dat graag willen oplossen. Conflicten komen veel voor in de ondernemingsraadswereld. Niet omdat or-leden zulke ruziezoekers zijn, maar omdat de or-praktijk vol potentiele spanningsbronnen zit.

Mensen zijn vaak bang voor conflicten. Die worden geassocieerd met spanningen, ruzies, slapeloze nachten. Met name waar het de relatie met de bestuurder betreft zijn ondernemingsraden vaak conflictmijdend. Maar conflicten hoeven niet fout te zijn, integendeel. Het is wel verstandig om ze op een goeie manier te beslechten.

In dit boek wordt beschreven waarom de or-wereld conflictgevoelig is, wat een conflict is en wat daar de positieve en negatieve kanten van zijn, en op welke wijze conflicten kunnen worden opgelost.

Specificaties

ISBN13:9789462150539
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:7-12-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dick Bonenkamp

Mr.drs. H.J. Bonenkamp is eigenaar en algemeen directeur van Merlijn Groep en mede-eigenaar en -directeur van ACB Groep B.V. Hij is gecertificeerd NMI-mediator en aangesloten bij VMOB (Vereniging Mediators in het Openbaar Bestuur) en bij de Vereniging van Advocaat-Mediators.

Andere boeken door Dick Bonenkamp

Over Hans van den Hurk

Hans van den Hurk werkte in de jaren zeventig van de vorige eeuw eerst als houtbewerker in een deuren­ en trappenfabriek, daarna als kinderverzorger. Hij ging op latere leeftijd studeren en behaalde een academische graad in de sociologie (cum laude) en een eerstegraads lesbevoegdheid in de economie. Ook volgde hij opleidingen in de journalistiek en de opleidingskunde. In 1990 kwam hij in dienst van de toenmalige Industriebond FNV, en hij verliet de vakbeweging weer in 1999. Als adviseur arbeidsverhoudingen en medezeggenschap leerde Hans een ink aantal bedrijven en instellingen grondig kennen. In "Uit mijn hoofd" toont hij zich, naast een kenner van de Nederlandse arbeidsverhoudingen, ook een scherp observator. Na enkele studieboeken waagt hij zich nu aan het genre van de literaire nonfictie.

Andere boeken door Hans van den Hurk

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Wat maakt or-werk conflictgevoelig?
2. Psychologie en ontstaan van conflicten
3. Oplossen van conflicten
4. Creatief omgaan met conflicten - conflictpreventie
5. OR en cultuurverschillen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR in conflict